De eerste schifting bij De Cirkel een feit

Aan het begin van de tweede ronde werd allereerst Frank van Wijngaarden gehuldigd. Met twee prachtige bekers – voor de grootse ratingsprong en stijging op ranglijst – en een knappe overwinning op Egbert Aalbers ging de jongeling tevreden huiswaarts.Na ronde twee zijn er nog maar zes schakers die een honderd procent score uit twee ronden hebben gehaald.Een heel verrassende schaker in deze top zes is Tim Evendijk, die routinier Tom Smit wist te verslaan.

Ook nieuwkomer Gabriel van Gelder wist zijn tweede partij te winnen, nu was het Harold Boom die het onderspit moest delven. Tom Pronk, winst tegen Alfred Gaasbeek, blijft door zijn overwinning koploper. Robert Krouwel staat derde na een snelle winst op Albert Bootsman. De top zes wordt gecompleteerd door Dominic van Dijk, knappe winst op Jim Pronk, en Marnix Lukasse die Fedde Kingma met lege handen naar huis liet gaan.

De top ontmoeting tussen Ben Zee en Henry van den Brink eindigde in remise, zij staan respectievelijk zevende en tiende op deze prille ranglijst. Verrassend was de overwinning van Jan Hartsuiker met zwart op Peter van de Wijngaart. Ook de remise die Stijn Kappert wist te behalen tegen Kees van der Dussen mag verrassend genoemd worden.

Overige uitslagen: Johan de Lange – Thomas Slijper 0 -1, Jan Willem Kinkel – Anton Ebskamp 0 -1, Herman van de Akker – Leo Lukasse 1- 0, Hans van de Weteringh – Wim Bomhof 1- 0, Sebo Nienhuis – Pim Eimers 1- 0, Dick Wenning – Anne Postma 0 -1, Louis van der Vos – Anton Spronk 0 -1,Robert Degenhart – Ben Verduyn 1-0, Gijsbert Nagel – Ruben de Vries 0 -1, Jasper de Rijk – Jelle Bottema 1 – 0.


Contact
De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede.Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie.Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren),e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur behoudens de eerste maandag van de maand, dan wordt op dinsdagmiddag gespeeld. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.