Anne Postma stormt top tien in bij De Cirkel

De zesde speelronde bij schaakvereniging De Cirkel ging deze week niet zonder slag of stoot. Door omstandigheden werd wedstrijdleider Thomas Slijper geconfronteerd met afzeggingen op het laatste moment. Dat betekende dat lijstaanvoerder Robert Krouwel aanbood niet te spelen en daarmee het oneven aantal spelers op te lossen.

Het werd alsnog een speelavond waar de vonken vanaf spatten. Nadat de ranglijst was opgemaakt hield de niet spelende lijstaanvoerder Robert Krouwel genoeg marge over de eerste plaats te behouden. Hij wordt gevolgd door gevolgd door Marnix Lukasse en Thomas Slijper die de derde plaats verstevigde door een knappe overwinning op Gabriël van Gelder.

Tim Evendijk blijft door een solide remise tegen Hans de Groot op de vierde plaats staan. Cirkel voorzitter Anne Postma (foto rechts) heeft de smaak te pakken en stuurde sterke Dominic van Dijk met een nederlaag huiswaarts. Door deze overwinning stijgt Postma van elfde naar de zesde plaats. Ook Hans van de Weteringh is aan een indrukwekkende reeks bezig. Nu werd Jan Hartsuiker slachtoffer van zijn dadendrang. Van de Weteringh steeg hierdoor drie plaatsen en staat nu vijfde.

Tom Pronk is terug in de top tien door een overwinning op Tom Smit. Nieuw in de top tien is ook Albert Bootsman die routinier Anton Ebskamp versloeg. Bootsman vinden we terug op een verdienstelijke tiende plaats. Zowel Martijn Bakker als Frank van Wijngaarden speelden pas de tweede partij in deze competitie. Beiden missen schijnbaar geen wedstrijdritme want Bakker won van Henry van den Brink en Van Wijngaarden stuurde op overtuigende wijze Harold Boom met lege handen naar huis. Anton Spronk is met rasse schreden op weg naar de top tien. Spronk versloeg in een mooie partij Sebo Nienhuis en steeg van de zestiende naar de dertiende plek.

OVERIGE UITSLAGEN: Jim Pronk – Jelle Bottema 1 – 0, Jan Willem Kinkel – Eip Janssen 1 – 0, Fedde Kingma – Peter van de Wijngaart 0 -1, Kees van der Dussen – Jasper de Rijk 0 – 1, Stijn Kapper – Robert Degenhart 0 – 1, Gijsbert Nagel – Egbert Aalbers 0 – 1, Pim Eimers – Ben Verduyn 0 – 1. De ontmoetingen Johan de Lange – Alfred Gaasbeek en Ruben de Vries – Louis van der Vos eindigden in remise.

Top tien na zes speelronden:

 1. Robert Krouwel 330,00
 2. Marnix Lukasse 306,17
 3. Thomas Slijper 299,83
 4. Tim Evendijk 240,50
 5. Hans van de Weteringh 232,00
 6. Anne Postma 222,00
 7. Hans de Groot 218,33
 8. Tom Pronk 216,00
 9. Gabriël van Gelder 204,67
 10. Albert Bootsman 189,33

MAANDAGMIDDAGSCHAAK De zesde ronde werd gespeeld met de volgende uitslagen:

Kees van der Dussen – Tom Smit 0 -1, Eip Janssen – Alex de Roovere 1 – 0, Rob Broek – Hein den Hollander 1- 0, Kees van Heerikhuize – Els Creutzberg 1 – 0, Anneke Liefkens – Klaas van de Wal 0 – 1, Fons de Kort – Louis van der Vos 0 – 1, Remise eindigden de partijen: Herman van Scherrenburg – Ben Verduyn en Joop de Feijter – Jelle Bottema.

De stand na zes ronden:

 1. Kees van de Voort 128,00
 2. Ben Verduyn 119,00
 3. Tom Smit 108,00
 4. Eip Janssen 108,00
 5. Herman van Scherrenburg 107,50

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50plus begint om 13.30 uur met uitzondering van de eerste maandag van de maand, dan wordt op dinsdagmiddag gespeeld. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn