Eerste overwinning Femke van Kampen bij De Cirkel

Het zat er al een paar weken aan te komen en in de achtste ronde was het dan eindelijk raak. Femke van Kampen behaalde in een knap gespeelde partij haar eerste overwinning op routinier Louis van der Vos. De enige schakende dame in het gezelschap liet zien een echte aanwinst te zijn bij De Cirkel

Het was ondanks de herfstvakantie een behoorlijk bezette schaakavond met 15 partijen. Nadat alle uitslagen binnen waren bleek dat in de top tien slechts enkele kleine verschuivingen plaatsvonden.

Ook extern werd er door de Cirkel hoofdmacht en het tweede team gespeeld. In de eerste speelronde van de nieuwe externe schaakcompetitie waarin de drie regionale schaakbonden (SBO, SGS en OSBO) samenwerken wist het eerste een 4-4 gelijkspel te behalen bij SSC2 uit Soest. De Cirkel reserves gingen bij het sterke Veenendaal 2 met 1,5-6,5 fors onderuit.

KOPLOPER Thomas Slijper blijft na zijn winst op Marnix Lukasse koploper. Het verschil met zijn achtervolgers is gegroeid. Robert Krouwel trakteerde Tim Evendijk op zijn eerste nederlaag van dit seizoen. Door dit resultaat klimt Krouwel naar de tweede plaats en zakt Evendijk van vier naar zes.

Tom Pronk maakte een eind aan een indrukwekkende reeks goede partijen van Hans van de Weteringh. Pronk staat nu vierde en Van de Weteringh zakt van zeven naar tien.  Gabriël van Gelder wist met zwart de ijzersterke Dominic van Dijk aan zijn zegekar te binden. Van Gelder klimt naar de vijfde plaats en Van Dijk duikelt voor even uit de top tien naar plaats elf.

Vanwege studieverplichtingen kan Frank van Wijngaarden niet op alle speelavonden in actie komen. Dinsdagavond speelde hij pas zijn derde partij tegen Alfred Gaasbeek en ook die wist hij in winst om te zetten. De jonge Frank van Wijngaarden is nu nog de enige speler met een 100% score en sluipt de top tien binnen op negende plaats.

Anne Postma wist de speler die tot heden echt indruk maakte Jasper de Rijk de punten afhandig te maken. Door dit resultaat verstevigde Postma zijn top tien positie op een zevende plek. Anton Spronk is na zijn zege op Albert Bootsman op weg naar de top tien. Spronk stijgt vier plaatsen en staat nu dertiende.

In de middenmoot waren het de aan elkaar gewaagde spelers Henry van den Brink en Peter van de Wijngaart die voor de enige remise in deze achtste speelronde zorgden. In de wekelijkse speelplanning zit het Jim Pronk niet mee. Dit keer moest hij aantreden tegen de veel te laagstaande Harold Boom die Pronk op zijn vierde nederlaag trakteerde.

 

OVERIGE UITSLAGEN: Egbert Aalbers – Ben Verduyn 0-1, Herman van den Akker – Jan Hartsuiker 1- 0, Leo Lukasse – Ruben de Vries 0-1, Dick Wenning – Fedde Kingma 1-0, Tom Smit – Kees van der Dussen 1- 0.

De top tien is:

 1. Thomas Slijper 450,00
 2. Robert Krouwel 399,33
 3. Marnix Lukasse 357,17
 4. Tom Pronk 340,00
 5. Gabriël van Gelder 325,33
 6. Tim Evendijk 305,00
 7. Anne Postma 287,00
 8. Martijn Bakker 264,83
 9. Frank van Wijngaarden 251,33
 10. Hans van de Weteringh 246,50

EXTERN In de eerste competitiewedstrijd bij SSC2 uit Soest wist De Cirkel hoofdmacht een 4-4 gelijkspel te behalen.

Henry van den Brink, Anne Postma en Peter van de Wijngaart wonnen hun partij. Albert Bootsman en Johan de Lange speelden remise. Er had overigens meer ingezeten voor De Cirkel. Harold Boom zag door tijdgebrek een kapitale blunder van zijn tegenstander over het hoofd en speelde verloor.

De Cirkel twee trad aan tegen het sterke Veenendaal 2. Het werd een kansloze 1,5-6,5 nederlaag. De Cirkel punten kwamen op naam van Louis van der Vos, Jasper de Rijk en Leo Lukasse via remises.

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Maandag 22 oktober werd ronde 8 gespeeld met de volgende uitslagen:

Herman van Scherrenburg- Tom Smit 1-0, Kees van der Dussen – Kees van de Voort 1-0, Klaas van de Wal – Hans Meijer 1-0, Fred Post – Kees van Heerikhuize 0-1, Fons de Kort – Anneke Liefkens 1-0. In remise eindigde partijen tussen Rob Broek – Joop de Feijter, Louis van der Vos – Ben Verduyn, Els Creutzberg – Hans Pasveer en Alex de Roovere – Jelle Bottema.

De top vijf is na acht ronden:

 1. Herman van Scherrenburg 175,00
 2. Ben Verduyn 162,00
 3. Tom Smit 141,00
 4. Kees van der Dussen 130,00
 5. Kees van de Voort 125,00

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50plus begint om 13.30 uur met uitzondering van de eerste maandag van de maand, dan wordt op dinsdagmiddag gespeeld. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn

Reacties gesloten.