Frank van Wijngaarden succesvol in bekerstrijd bij De Cirkel

EDE Bij schaakvereniging De Cirkel deze week een gemêleerde schaakavond. Naast de interne competitie stonden ook een aantal bekerwedstrijden op het programma.
In het bekertoernooi waren een paar verrassingen te noteren. Zo bleek Frank van Wijngaarden de sterkste tegen cupfighter Harold Boom.
Ook de sterke Janwillem Kinkel plaatste zich voor de volgende ronde, maar zag Louis van der Vos pas in de snelschaakbarrage sneuvelen.
In de interne competitie deden Marnix Lukasse en Robert Krouwel goede zaken. Zij naderen de koploper Thomas Slijper (wegens ziekte afwezig) op minder dan een wedstrijdpunt.
BEKER Voor de interne bekercompetitie hebben zich 29 schakers aangemeld. Gisteravond (dinsdag 30 oktober) werden de eerste vijf wedstrijden gespeeld. Op dinsdag 13 en 20 november vinden de overige partijen plaats.
Frank van Wijngaarden wist in de eerste ronde bekerspecialist Harold Boom met een 1,5 – 0,5 overwinning uit de beker te wippen.
Ook de ontmoeting tussen Hans de Groot en Anne Postma eindigde in 0,5 – 1,5. De overwinning van Postma kwam echter niet zonder slag en stoot tot stand. Met een beetje meer geluk had ook De Groot winnaar kunnen zijn.
Tom Pronk kende geen genade met Kees van der Dussen (2-0). Hetzelfde gold ook voor Egbert Aalbers die Fedde Kingma uit het bekertoernooi wierp met twee winstpartijen.
De ontmoeting tussen Jan Willem Kinkel en Louis van der Vos eindigde verrassend in een 1 -1 gelijkspel. Een barrage moest de beslissing brengen. In de twee partijen snel schaak moest van der Vos alsnog de vlag strijken.
INTERNE COMPETITIE Naar de ontmoeting tussen Marnix Lukasse en Gabriël van Gelder (Foto 1 rechts) werd reikhalzend uitgekeken. Wie zou aansluiting met de top behouden?
Lukasse wist met zwart een beter positiespel op het bord te creëren en dit ook te verzilveren. Door deze overwinning verstevigt Marnix Lukasse zijn derde plaats en zakt Van Gelder van vijf naar zes.
Jongeling Tim Evendijk blijft verbazen. Zijn doelstelling om bij de eerste vijftien te eindigen gaat hij gezien zijn spel zeker halen. Dit keer wist hij de sterke Dominic van Dijk op remise te houden.
Robert Krouwel mocht het opnemen tegen de oprukkende Anton Spronk. Spronk verloor in de opening een kwaliteit, waarna Krouwel ondanks fel verzet van Spronk met een overwinning huiswaarts kon keren.
Ruben de Vries begint ook op stoom te komen. Hij wist Tom Smit te verschalken. Door deze winst stijgt de Vries negen plaatsen op de ranglijst en staat nu zeventiende.
Peter van de Wijngaart sluipt na zijn overwinning op Alfred Gaasbeek richting de top tien. Van de Wijngaart staat na ronde negen op de dertiende plaats.
Femke van Kampen heeft de smaak te pakken en boekte haar twee de overwinning op rij. Tegen Gijsbert Nagel ging zij met de volle buit naar huis.
OVERIGE UITSLAGEN: Eip Janssen – Dick Wenning 0 -1, Ben Verduyn – Wim Bomhof 1 – 0, Robert Degenhart – Jelle Bottema 1 – 0, Pim Eimers – Stijn Kappert 0- 1. In remise eindigde de partijen: Albert Bootsman – Jasper de Rijk en Sebo Nienhuis – Jan Hartsuiker.
Top Tien na negen ronden:

1. Thomas Slijper                    482,00
2. Robert Krouwel                  454,17
3. Marnix Lukasse                  414,33
4. Tom Pronk                          389,00
5. Tim Evendijk                       347,50
6. Gabriël van Gelder            336,67
7. Anne Postma                     335,00
8. Frank van Wijngaarden    305,33
9. Martijn Bakker                   289,50
10. Hans van de Weteringh 278,00

MAANDAGMIDDAGSCHAAK

In de maandagmiddag competitie werd ronde negen gespeeld.
Regerend kampioen Herman van Scherrenburg (Foto 2 links) deed in tijdnood een paar mindere zetten waarna Kees van der Dussen een verdiende remise wist te behalen.
Voor Hans Meijer was er zijn eerste winstpartij. Fons de Kort werd met lege handen naar huis gestuurd.
OVERIGE UITSLAGEN: Joop de Feijter – Alex de Roovere 0 -1, Hans Pasveer – Anneke Liefkens 1 – 0, Klaas van de Wal – Remy Mouthaan 0 – 1, Hein den Hollander – Els Creutzberg 1- 0. In remise eindigden: Ben Verduyn – Rob Broek, Jelle Bottema – Kees van Heerikhuize, Eip Janssen – Louis van der Vos en Kees van de Voort – Tom Smit.
Na negen ronden is de tussenstand:
1. Herman van Scherrenburg 186,50
2. Ben Verduyn                          175,00
3. Tom Smit                                159,00
4. Kees van der Dussen           144,00
5. Kees van de Voort                143,00

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede.
Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie.
Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren),
E-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.
De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.
De maandagmiddaggroep voor de 50-plussers begint om 13.30 uur met uitzondering van de eerste maandag van de maand, dan wordt op dinsdagmiddag gespeeld. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl

Reacties gesloten.