Tom Pronk weer in de top drie bij De Cirkel

Voor de interne bekercompetitie werden 6 november twee partijen gespeeld. In beide ontmoetingen moest een barrage de beslissing brengen. In de interne competitie laten de achtervolgers van Thomas Slijper steekjes vallen zodat de koppositie steeds steviger in zijn handen komt. De weg is nog lang, maar nu al rijst de vraag wie hem van het felbegeerde kampioenschap kan afhouden.

BEKER Jasper de Rijk is aan een heel goed seizoen bezig, nu wist hij via een barrage de sterke en geroutineerde Anton Ebskamp uit het bekertoernooi te wippen. Ook bekerspecialist Hans van de Weteringh gaat na de volgende ronde, Ben Zee bood knap tegenstand maar moest uiteindelijk in Van de Weteringh zijn meerdere erkennen.

INTERNE COMPETITIE Regerend kampioen Tom Pronk is op de weg terug. Pronk wist relatief snel Robert Krouwel te verschalken. Pronk stijgt hierdoor van de vierde naar de tweede plek, Krouwel daarentegen zakt een plaatsje. Anne Postma wil als voorzitter een keer kampioen worden, of dat dit seizoen al gaat lukken is de grote vraag. Door een knappe overwinning op Marnix Lukasse heeft hij wel een stap in de goede richting gezet. Postma klom van zeven naar vijf, terwijl Lukasse een plaats moet inleveren en vierde staat.

Wedstrijdleider Thomas Slijper heeft door zijn overwinning op Tim Evendijk zijn leiderspositie verstevigd. Evendijk gaf zich overigens pas na een lange strijd gewonnen. Eén van de verrassendste uitslagen was de overwinning van Hans de Groot op Gabriël van Gelder. De Groot rukt door deze winst de top tien binnen en staat nu op een zeer verdienstelijke zesde plaats.

Dominic van Dijk (op foto rechts) nadert de top tien door een mooie overwinning op de sterke Anton Spronk. Ook Henry van den Brink gaat zich mengen in de strijd voor een plaats in de top tien. Dit keer stuurde hij Ruben de Vries met lege handen naar huis. Van de Brink staat nu op de dertiende stek.

Jeugdtrainer Jim Pronk (foto rechts) had geen mededogen met jeugd coördinator Robert Degenhart. Pronk staat door deze winst nu in de middenmoot en zal de komende weken zeker verder gaan stijgen. In de onderste regionen viel de knappe overwinning op van Femke van Kampen op de altijd zeer degelijk spelende Wim Bomhof. Voor Van Kampen betekende dit alweer haar derde overwinning.

OVERIGE UITSLAGEN: Kees van der Dussen  – Eip Janssen 0 -1, Ben Verduyn – Dick Wenning 1 – 0, Gijsbert Nagel – Pim Eimers 0 – 1, Harold Boom – Albert Bootsman 0 -1, Alfred Gaasbeek – Tom Smit 1 – 0, Egbert Aalbers – Stijn Kappert 1 – 0. In remise eindigde de partijen Jan Willem Kinkel – Johan de Lange en Louis van der Vos – Fedde Kingma.

Na ronde 10 bestaat de top tien uit:

 1. Thomas Slijper 548,50
 2. Tom Pronk 450,50
 3. Robert Krouwel 447,17
 4. Marnix Lukasse 419,33
 5. Anne Postma 413,00
 6. Hans de Groot 339,17
 7. Tim Evendijk 338,50
 8. Gabriël van Gelder 332,33
 9. Frank van Wijngaarden 329,33
 10. Hans van de Weteringh 315,00

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Ook bij de 50 plussers werd deze week ronde 10 gespeeld. Regerend kampioen en koploper Herman van Scherrenburg moest na een lange strijd zijn meerdere erkennen in Eip Janssen. De op de tweede plaats staande Ben Verduyn ging hard onderuit, Tom Smit wist al binnen een  kwartier Verduyn op de knieën te krijgen. Door deze winst is Smit de nieuwe koploper.

Overige uitslagen: Kees van der Dussen – Rob Broek 1 – 0, Kees van Heerikhuize – Remy Mouthaan 1 – 0, Hans Pasveer – Joop de Feijter 0 -1, Anneke Liefkens – Fred Post 0 -1, Els Creutzberg – Klaas van de Wal 0 – 1. Slechts één partij eindigde in remise: Louis van der Vos – Kees van de Voort.

Na 10 ronden is de tussenstand:

 1. Tom Smit 192,00
 2. Herman van Scherrenburg 185,50
 3. Ben Verduyn 173,50
 4. Kees van der Dussen 171,50
 5. Eip Janssen 169,50

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie.Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur met uitzondering van de eerste maandag van de maand, dan wordt op dinsdagmiddag gespeeld. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn

Reacties gesloten.