Remise troef bij De Cirkel

Bij liefst tien van de achttien partijen werden schaakvereniging De Cirkel in de twintigste ronde de punten gedeeld. Met uitzondering van Tom Pronk, die met de volle buit huiswaarts keerde, eindigden alle ontmoetingen in de top tien in remise. De meeste puntendelingen kwamen pas na lange en spannende partijen tot stand.

INTERNE COMPETITIE Koploper Thomas Slijper (foto 1 links) speelde remise tegen de op de tweede plaats staande Rob Krouwel. Bij de met wit spelende Krouwel lag de druk, alleen winst zou hem de koppositie kunnen opleveren. In de gelijk opgaande partij maakten beide spelers geen foutjes, de uiteindelijke remise was de terechte uitslag.

Marnix Lukasse miste de kans om wat dichter bij de koppositie te komen door de punten te delen met Anne Postma. Dominic van Dijk (foto 4 links) wist met zwart een knappe remise af te dwingen bij de nog steeds ongeslagen Martijn Bakker. Door deze puntendeling behoudt Van Dijk de aansluiting met de top drie.

De met wit spelende Hans van de Weteringh (foto 2 links) kon door winst op Harold Boom weer een plaatsje veroveren in de top tien. Boom daarentegen wilde zijn vorige veroverde plek in de top tien niet na een week weer prijs geven. Na een boeiende partij, waarin Boom in de gebruikelijke tijdnood kwam, werd uiteindelijk tot remise besloten.

Albert Bootsman wist de enerverende partij tegen Anton Spronk (foto 3 links) met winst af te sluiten. Door deze overwinning staat Bootsman nu twaalfde en is zijn doel een plaats in de top tien binnen handbereik. Tom Pronk was de enige speler uit de top tien die de volle winst wist te pakken tegen Peter van de Wijngaart.

Na het verlies in de beker moest Van de Wijngaart nu ook in de interne competitie zijn meerdere erkennen in Pronk. Heel knap was de overwinning met zwart van Jasper de Rijk op collega jeugdtrainer Jim Pronk (foto 5 links). Pronk vergaloppeerde zich in het eindspel, deze meevaller werd door De Rijk dankbaar verzilverd.

Nieuwkomer Kees van Dijk wist ook zijn vierde partij te winnen, dit keer werd Pim Eimers het slachtoffer van zijn dadendrang. Van Dijk is nog ongeslagen, maar krijgt wel met de week steeds sterkere tegenstanders. Jongeling Stijn Kappert blijft voor verrassingen zorgen, met zwart wist hij de sterk spelende Fedde Kingma aan zijn zegekar te binden.

OVERIGE UITSLAGEN: Ruben de Vries – Alfred Gaasbeek 0 – 1, Robert Degenhart – Dick Wenning 1 – 0, Gijsbert Nagel – Wim Bomhof 0 – 1 In remise eindigden de ontmoetingen Tim Evendijk – Ben Zee, Jan Hartsuiker – Johan de Lange, Jelle Bottema – Eip Janssen, Ben Verduyn – Tom Smit, Louis van der Vos – Kees van der Dussen en  Gabriël van Gelder – Jan Willem Kinkel.

Na ronde 20 bestaat de top tien uit:

 1. Thomas Slijper 930,50
 2. Robert Krouwel 855,83
 3. Marnix Lukasse 785,50
 4. Dominic van Dijk 779,50
 5. Martijn Bakker 756,50
 6. Tom Pronk 756,00
 7. Anne Postma 755,83
 8. Peter van de Wijngaart 671,33
 9. Henry van den Brink 641,33
 10. Harold Boom 626,50

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Bij de 50 plussers werd deze week de vijfde ronde afgewerkt. Kees van de Voort is door zijn winst op Eip Janssen de nieuwe koploper. De naaste achtervolgers Herman van Scherrenburg en Louis van der Vos deelden de punten en staan nu tweede en derde. De onderlinge verschillen in de top zijn zo minimaal dat we de komende weken nog veel vuurwerk mogen verwachten.

Overige uitslagen: Tom Smit – Hans Pasveer  1 – 0, Ben Verduyn – Kees van der Dussen 1 – 0, Rob Broek – Joop de Feijter 1 – 0, Jelle Bottema – Remy Mouthaan 1 – 0, Anneke Liefkens – Fons de Kort 0 – 1, Els Creutzberg – Kees van Heerikhuize 0 -1

Na de vijfde ronde bestaat de top 5 uit:

 1. Kees van de Voort 108,00
 2. Herman van Scherrenburg 106,33
 3. Louis van der Vos 102,17
 4. Tom Smit 97,00
 5. Jelle Bottema 96,17

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede.Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren),e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur met uitzondering van de eerste maandag van de maand, dan wordt op dinsdagmiddag gespeeld. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

 

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn