Spanning in de top bij De Cirkel

De drieëntwintigste speelavond bij De Cirkel was er een van de vredelievendheid. In de interne competitie eindigden meerdere partijen al dan niet snel in remise. Maar voor het zover was werd door voormalig bestuurder Leo Lukasse geloot wie tegen wie in de halve finale bekerstrijd zou mogen spelen.

BEKER De ontknoping was wat bizar. Een halve finale die een herhaling zal zijn van twee ontmoetingen in deze interne competitieronde. Uit de hoge hoed kwamen de partijen Tom Pronk (foto 4 links) – Martijn Bakker en Thomas Slijper – Dominic van Dijk. Met dezelfde resultaten als dinsdagavond gaan Thomas Slijper en Martijn Bakker naar de finale. Of Tom Pronk en Dominic van Dijk hieraan willen meewerken zullen we spoedig zien. De datum waarop de halve finale wordt gespeeld werd nog niet prijsgegeven.

INTERN Ondanks de voorjaarsvakantie en heersende griep waren er toch zeventien partijen in de interne competitie. Maar liefst acht partijen eindigden in een puntendeling, maar er waren ook enkele zeer verrassende uitslagen te noteren.

Martijn Bakker is na zijn zege op Tom Pronk terug in de top drie. Verrassend was de winst van Anne Postma (foto 2 links) op de nummer twee Rob Krouwel. Door deze winst stijgt Postma naar de vierde plaats en de top drie is gewaarschuwd.

 

 

Wedstrijdleider Thomas Slijper gaat voor de dubbel! Door een knappe zege op Dominic van Dijk verstevigt hij zijn koppositie, daarentegen zakt Van Dijk uit de top drie en staat nu vijfde. De in topvorm verkerende Henry van den Brink wist reuzendoder Peter van Wijngaart op een nederlaag te trakteren. Door deze winst stijgt Van den Brink drie plaatsen en staat nu zesde.

Marnix Lukasse had zijn handen vol aan de nieuwkomer in de top tien Jan Willem Kinkel (foto 1 links). Na een spannende partij werd uiteindelijk tot remise besloten. Voor Albert Bootsman is het streven van een plaats in de top tien weer dichterbij gekomen. In een mooie partij werd concurrent Harold Boom (foto 5 rechts) met lege handen naar huis gestuurd. Door deze winst staat Bootsman nu op de elfde plaats.

Nieuwkomer Kees van Dijk (foto 3 links) behield zijn ongeslagen status door een zwaarbevochten winst op Femke van Kampen. De nieuwe koploper bij de 50- plussers Louis van der Vos (foto 6 rechts) was schijnbaar nog in de jubelstemming, want hij ging verrassend onderuit tegen de sterk spelende Stijn Kappert.

 

OVERIGE UITSLAGEN: Kees van der Dussen – Jim Pronk 0-1, Gijsbert Nagel – Jelle Bottema 0-1.
In remise eindigden de ontmoetingen: Alfred Gaasbeek – Hans de Groot, Johan de Lange – Ruben de Vries, Eip Janssen – Fedde Kingma, Anton Spronk – Jan Hartsuiker, Hans van de Weteringh – Tim Evendijk, Tom Smit – Sebo Nienhuis en Leo Lukasse – Jasper de Rijk.

Na ronde 23 bestaat de top tien uit:

1. Thomas Slijper 1081,50
2. Robert Krouwel 985,83
3. Martijn Bakker 946,00
4. Anne Postma 920,50
5. Dominic van Dijk 870,00
6. Henry van den Brink 810,00
7. Marnix Lukasse 808,00
8. Tom Pronk 801,00
9. Peter van de Wijngaart 766,00
10. Jan Willem Kinkel 758,00

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Bij de 50-plussers is er bijna wekelijks een nieuwe koploper. Na ronde acht is Louis van der Vos nu de nieuwe te kloppen man. De competitie van de 50-plussers kenmerkt zich vooral de geringe onderlinge krachtverschillen, waardoor er iedere week meerdere spannende partijen te bewonderen zijn.

UITSLAGEN: Tom Smit – Kees van de Voort 1-0, Herman van Scherrenburg – Eip Janssen 0-1, Louis van der Vos – Joop de Feijter 1-0, Jelle Bottema – Hans Pasveer 1-0, Anneke Liefkens – Fred Post 0-1, Klaas van der Wal – Alex de Roovere 0-1, Hans Meijer – Els Creutzberg 1-0.

In remise eindigden: Ben Verduyn – Rob Broek en Kees van der Dussen – Fons de Kort.

Na de achtste ronde bestaat de top 5 uit:

1. Louis van der Vos 163,50
2. Tom Smit 153,50
3. Kees van de Voort 150,00
4. Jelle Bottema 142,50
5. Herman van Scherrenburg 133,50

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50-plussers begint om 13.30 uur. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn

Reacties gesloten.