Kleine verschuivingen in top tien bij De Cirkel

De vierentwintigste speelronde heeft duidelijk gemaakt dat de kaarten in de interne competitie bij De Cirkel bijna zijn geschud. Verder kan worden vastgesteld dat er slechts weinig verschuivingen op de ranglijst plaatsvonden.

Wedstrijdleider Thomas Slijper stevent rechtstreeks af op de felbegeerde titel. In de top tien wisselden Jan Willem Kinkel en Peter van de Wijngaart van plaats. Ondanks het voetbal werden er maar liefst twintig partijen gespeeld. Ook deze week mochten er weer enkele verrassende uitslagen worden genoteerd.

INTERNE COMPETITIE Koploper Thomas Slijper wist in een relatief korte partij voorzitter Anne Postma (foto 1 links) aan zijn zegekar te binden. Door deze winst staat Slijper bijna twee wedstrijdpunten voor op zijn eerste achtervolger Robert Krouwel.

Met belangstelling werd uitgekeken naar de ontmoeting tussen Jan Willem Kinkel en Henry van den Brink. Beide schakers kennen een zeer sterk seizoen. Na een boeiende partij werd uiteindelijk een puntendeling overeengekomen.

Hans van de Weteringh is bezig aan een seizoen met wisselende resultaten. Dit keer wist hij met zwart top tien speler Peter van de Wijngaart te verschalken. Door deze winst staat Van de Weteringh nu twaalfde en is een plaats in de top tien binnen handbereik.

Ook Harold Boom heeft de strijd om een plek in de top tien te bemachtigen nog niet opgegeven. Boom behaalde een knappe overwinning op de sterk spelende Alfred Gaasbeek. Regerend kampioen Tom Pronk moest na een mooie partij een remise toestaan tegen Albert Bootsman (foto 3 links).

De degelijk spelende Bootsman blijft door dit resultaat elfde en een plek in de top tien is slechts een kwestie van tijd. Herman van den Akker wist in een moeilijke partij good old Ben Zee met lege handen naar huis te sturen. De nog steeds gewaardeerde jeugdtrainer Zee moest uiteindelijk in het eindspel capituleren.

Bijna alle vrijwilligers die als jeugdtrainer bij De Cirkel acteren waren succesvol. Zo sprak tot de verbeelding de zege van jeugdtrainer Ruben de Vries. Hij versloeg de sterke en gelouterde Anton Spronk, die met lege handen naar huis werd gestuurd.

Hetzelfde huzarenstukje haalde jeugdtrainer Tim Evendijk uit met Gabriël van Gelder. De oud-bestuursleden Tom Smit (foto 2 links) en Leo Lukasse deelden na een mooie en spannende partij de punten. Een terechte uitslag waar beide vrede mee hadden.

RUNNER-UP In de strijd om Runner-up trofee gaat Jasper met Rijk met veertien plaatsen winst ten opzichte van vorig seizoen aan de kop. Hij wordt gevolgd door Hans van de Weteringh met dertien plaatsen winst. Op een gedeelde derde plaats staan Robert Degenhart en Ruben de Vries die negen plaatsen stegen. Ook in de strijd om de Rating cup is Jasper de Rijk (+104) koploper gevolgd door Anne Postma (+101) en Tim Evendijk en Hans van de Weteringh (beide +97).

OVERIGE UITSLAGEN: Jim Pronk – Eip Janssen 0-1, Jelle Bottema – Robert Degenhart 0 -1, Sebo Nienhuis – Ben Verduyn 0-1, Louis van der Vos – Pim Eimers 1-0, Gijsbert Nagel – Dick Wenning 0-1, Jasper de Rijk – Kees van der Dussen 1-0 en Marah al Khateeb – Stijn Kappert 1-0.
In remise eindigden de ontmoetingen: Robert Krouwel – Dominic van Dijk, Egbert Aalbers – Jan Hartsuiker, Hans de Groot – Johan de Lange en Kees van Dijk – Fedde Kingma.

Na ronde 24 bestaat de top tien uit:

1. Thomas Slijper 1143,00
2. Robert Krouwel 1017,83
3. Martijn Bakker 979,00
4. Anne Postma 924,50
5. Dominic van Dijk 901,50
6. Henry van den Brink 858,00
7. Marnix Lukasse 833,00|
8. Tom Pronk 832,50
9. Jan Willem Kinkel 798,50
10. Peter van de Wijngaart 768,00

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Bijna iedere week is er bij de 50-plussers een nieuwe koploper. Deze week moest Louis van der Vos een plaatsje terug doen en voert regerend kampioen Tom Smit de ranglijst aan.

UITSLAGEN: Tom Smit – Louis van der Vos 1-0, Kees van de Voort – Jelle Bottema 0-1, Rob Broek – Herman van Scherrenburg 0-1, Eip Janssen – Kees van Heerikhuize 1-0, Alex de Roovere – Kees van der Dussen 0-1, Fred Post – Els Creutzberg 0-1, Anneke Liefkens – Ben Verduyn 0-1. In remise eindigde: Fons de Kort – Klaas van de Wal.

Na de negende ronde bestaat de top 5 uit:

1. Tom Smit 178,33
2. Jelle Bottema 174,50
3. Herman van Scherrenburg 166,00
4. Louis van der Vos 161,50
5. Eip Janssen 152,50

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50-plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn

Reacties gesloten.