Dominic van Dijk mengt zich in titelstrijd bij De Cirkel

Ook in de dertigste ronde kon er worden genoten van schitterende en boeiende partijen. Na het optrekken van de kruitdampen geen verandering in de samenstelling van de top tien. Gezien enkele verrassende uitslagen hebben sommige schakers wellicht tussen de zetten door iets te veel bij de bar gekeken naar de spannende en mooie beelden van Ajax.

Dominic van Dijk heeft door een mooie overwinning zicht op een plaats in de top drie. Ook voor Henry van den Brink is een eindklassering in de top drie zeker geen utopie. Het tweede team van De Cirkel behaalde vrijdag 12 april een mooie 6-2 overwinning op OPC 1. Door dit resultaat zijn de reserves van De Cirkel op een zeer verdienstelijke derde plaats geëindigd in poule 3D van de SOS-competitie.

Bij de 50-plussers groep op maandagmiddag is de spanning om te snijden. Met nog vijf ronden te spelen, zijn er maar liefst vijf kanshebbers voor de titel. Op maandag 27 mei zullen we weten wie als nieuwe kampioen mag worden gehuldigd.

INTERNE COMPETITIE Dominic van Dijk wist de ijzersterke Jan Willem Kinkel te verslaan. Door deze winst klimt Van Dijk van de vijfde naar de vierde plaats. Henry van den Brink wist koploper Thomas Slijper te bedwingen. De puntendeling was de terechte uitslag. Door dit knappe resultaat stijgt Van den Brink van de zesde naar de vijfde plaats.

Harold Boom (foto 1 links) bevestigde zijn zevende plaats door een mooie overwinning met zwart op voorzitter Anne Postma. Postma zakt door dit verlies van de vierde plaats naar de zesde plaats, terwijl Boom op weg is om zich te melden in de strijd voor de top drie. Bekerwinnaar en regerend kampioen Tom Pronk verstevigde zijn plaats in de top tien door Hans de Groot aan zijn zegekar te binden. Pronk stijgt door deze winst van de tiende naar de achtste plaats.

Albert Bootsman (foto 2 links) staat na de puntendeling tegen Tim Evendijk op het randje van de top tien. Voor de partij gaf Evendijk aan dat hij altijd de grootste moeite heeft met het spel van Bootsman. Om dan met zwart remise te spelen mag voor Evendijk als een kleine overwinning worden gezien.

Egbert Aalbers en Anton Spronk (foto 3 links) zijn beide schakers die vaak rond de twintigste plaats terug te vinden zijn. En beiden ook in het tweede team van De Cirkel spelen aan bord 1 en 2. De partij in ronde 30 werd dit keer een prooi voor de met wit spelende Aalbers.

De twee jeugdtrainers Jasper de Rijk (foto 4 links) en Jim Pronk vochten een verbeten strijd uit. In het eindspel wist de met zwart spelende Pronk alsnog de partij naar zich toe te trekken en daarmee een teleurgestelde De Rijk achterlatend.

Aan Ruben de Vries de eer om aan een sterke reeks van Leo Lukasse (foto 5 links) een einde te maken. De Vries verkeert momenteel in een blakende vorm. In een spannende partij wist hij uiteindelijk de volle buit te pakken.

OVERIGE UITSLAGEN: Gabriël van Gelder – Alfred Gaasbeek 1-0, Hans van de Weteringh – Johan de Lange 0-1, Frank van Wijngaarden – Herman van den Akker 1-0, Wim Bomhof – Kees van der Dussen 1-0 en Pim Eimers – Kees van Dijk 0-1.

In remise eindigden de ontmoetingen tussen Ben Zee – Peter van de Wijngaart, Fedde Kingma – Jan Hartsuiker, Louis van der Vos – Sebo Nienhuis, Stijn Kappert – Tom Smit en Femke van Kampen – Dick Wenning.

Na ronde 30 bestaat de top tien uit:

1. Thomas Slijper 1298,50
2. Martijn Bakker 1251,33
3. Robert Krouwel 1153,17
4. Dominic van Dijk 1144,33
5. Henry van den Brink 1093,00
6. Anne Postma 1089,00
7. Harold Boom 1060,00
8. Tom Pronk 989,50
9. Marnix Lukasse 953,50
10. Jan Willem Kinkel 951,33

EXTERN Zonder de vaste basisspelers Robert Degenhart, Louis van der Vos en Egbert Aalbers wist het tweede team van De Cirkel de slotronde toch met een klinkende zege van 6 – 2 af te sluiten. Teamleider Tom Smit had een beroep gedaan op de twee jongelingen Tim Evendijk en Ruben de Vries. Evendijk speelde remise en De Vries won zijn partij.

De zes punten werden in onderstaande volgorde binnengehaald. Anton Spronk verloor aan bord 1. De stand werd kort daarna recht getrokken door een mooie winstpartij van Leo Lukasse. Daarna was er een puntendeling van Fedde Kingma. Jasper de Rijk zette met een knappe overwinning De Cirkel weer op voorsprong, 2.5 – 1.5. Ruben de Vries wist met zwart in een mooie partij de voorsprong uit bouwen naar 3.5 – 1.5. Teamleider Tom Smit mocht natuurlijk niet achterblijven en stelde de zege veilig met een meer dan verdiende overwinning. Kees van der Dussen nam zoals gewoonlijk geen genoegen met een remise. Na een knap gespeelde wist ook hij zijn tegenstander aan de zegekar te binden. Tot slot, na een lange en spannende partij wist Tim Evendijk aan bord 2 ook nog een remise uit het vuur te slepen.

Eindstand poule 3D SOS-competitie:

1. Veenendaal 2         12 matchpunten en 38 bordpunten
2. ASV 6                    10 matchpunten en 36,5 bordpunten
3. De Cirkel 2             10 matchpunten en 33 bordpunten

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Oud-kampioen Herman van Scherrenburg deed in de vijftiende ronde zeer goede zaken door als enige van de top vijf te winnen. Door deze winst is het felbegeerde kampioenschap ook voor Van Scherrenburg weer binnen handbereik.

UITSLAGEN: Herman van Scherrenburg – Joop de Feijter 1-0, Kees van der Dussen – Louis van der Vos 1- 0, Eip Janssen – Rob Broek 1-0 , Hans Pasveer – Alex de Roovere 1-0, Fred Post – Ben Verduyn 0-1, Anneke Liefkens – Hein den Hollander 1-0 en Els Creutzberg – Hans Meijer 0 -1.

In remise eindigden: Kees van de Voort – Tom Smit en Klaas van de Wal – Remy Mouthaan.

Na de vijftiende ronde bestaat de top 5 uit:

1. Kees van de Voort 282,17
2. Jelle Bottema 270,50
3. Tom Smit 264,33
4. Louis van der Vos 263,00
5. Herman van Scherrenburg 260,00

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50- plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven.Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn

Reacties gesloten.