Martijn Bakker wint kraker bij De Cirkel

Naast de kraker tussen Thomas Slijper (foto 1 links) en Martijn Bakker was er nog meer te genieten bij schaakvereniging De Cirkel. Mooie winstpartijen van onder andere Ruben de Vries, Egbert Aalbers, Harold Boom en Jan Willem Kinkel. Naast het seniorengeweld deed ook de jeugd van zich spreken door maar liefst met twee teams zich te plaatsen voor het NK (Nederlands Kampioenschap).

INTERNE COMPETITIE Gezien hun rating de twee sterkste schakers van De Cirkel bonden de strijd met elkaar aan. De licht favoriete Martijn Bakker (rating 2134) nam met wit gelijk het initiatief tegen koploper Thomas Slijper (rating 1941). In een boeiende partij moest Slijper uiteindelijk in Bakker zijn meerdere erkennen. Slijper blijft koploper, maar voelt de hete adem van Bakker, die opklom naar de tweede plaats, in zijn nek. Voorzitter Anne Postma (foto 2 rechts) moest na een spannende partij zijn meerdere erkennen in Jan Willem Kinkel.
Door deze nederlaag zakt Postma van de tweede naar de vierde plaats. Jan Willem Kinkel, de man die in supervorm steekt, stijgt van de tiende naar de zevende plek.

Het heeft enige tijd geduurd maar Harold Boom is terug in de top tien. Met wit wist hij regerend kampioen Tom Pronk te verschalken. Pronk vinden we door deze nederlaag, naar verwachting niet voor lang, even buiten de top tien. De ontmoeting tussen de nummer vijf en zes, Dominic van Dijk en Henry van den Brink, eindige na een felle strijd in  een terechte puntendeling. Beide schakers blijven in de race voor een plaats in de top drie.

De ontmoeting tussen Tim Evendijk (foto 3 links) en Hans de Groot, eindigde na een ingewikkelde en mooie partij in remise. Met deze puntendeling schoten beide schakers niet veel op in hun streven om een plaats in de top tien te bemachtigen. Ruben de Vries (foto 4 links) verkeert in bloedvorm. Dit keer moest Jan Hartsuiker, spelend met wit, ervaren dat De
Vries een niet te onderschatten speler is.

Tom Smit, de nieuwe koploper bij de 50 plussers, wilde in zijn partij een vervolg geven aan zijn winstpartij eerder op de dag. Tegenstander Eip Janssen (foto 5 links) daarentegen wilde revanche voor de eerder die dag geleden nederlaag. Het werd een spannende en gelijk opgaande partij, waarbij in het eindspel Smit een loper en Janssen nog zijn favoriete paard in de strijd had. Uiteindelijk moest Smit met lege handen huiswaarts.

OVERIGE UITSLAGEN: Alfred Gaasbeek – Egbert Aalbers 0 – 1, Jim Pronk – Fedde Kingma 1 – 0,
Ben Zee – Leo Lukasse 1 – 0, Kees van der Dussen – Louis van der Vos 0 – 1, Stijn Kappert – Gijsbert Nagel 1 – 0, Femke van Kampen – Pim Eimers 1 – 0, Gabriël van Gelder – Hans van de Weteringh 0 – 1. In remise eindigde de ontmoeting tussen Ben Verduyn en Jelle Bottema.

Na ronde 28 bestaat de top tien uit:
1. Thomas Slijper 1248,00
2. Martijn Bakker 1145,00
3. Robert Krouwel 1114,50
4. Anne Postma 1101,00
5. Dominic van Dijk 1030,50
6. Henry van den Brink 986,00
7. Jan Willem Kinkel 952,50
8. Albert Bootsman 923,67
9. Harold Boom 911,50
10. Marnix Lukasse 907,17

JEUGD E-team en C-team De Cirkel naar het NK !! (foto 6)
Twee jeugdteams hebben op zaterdag 30 maart bij het JCC in Arnhem een fantastische prestatie geleverd door zich te plaatsen voor het NK. Het C-team bestond uit Nestor Shirokov, Jonathan Karels, Boaz Wierper en Korstian Hoogeveen en het E-team uit Artem Malashenko, Bram Feenstra, Kelvin Ma en Leo Ma.

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Opnieuw een nieuwe koploper bij de 50 plussers, Tom Smit won terwijl zijn naaste  concurrenten remise speelden. De verschillen in de top vijf blijven minimaal en het wordt met de week spannender wie uiteindelijk eind mei de fel begeerde kampioenstrofee mee naar huis mag nemen.

Uitslagen: Herman van Scherrenburg – Tom Smit 0 – 1, Kees van de Voort – Eip Janssen 1 – 0, Alex de Roovere – Hein den Hollander 0 -1, Fred Post – Joop de Feijter 0 – 1 en Els Creutzberg – Remy Mouthaan 0 -1.  In remise eindigden: Kees van der Dussen – Ben Verduyn, Jelle Bottema – Louis van der Vos en Kees van Heerikhuize – Rob Broek.

Na de dertiende ronde bestaat de top 5 uit:
1. Tom Smit 246,50
2. Kees van de Voort 243,33
3. Louis van der Vos 241,00
4. Jelle Bottema 237,83
5. Herman van Scherrenburg 210,50

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal. De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl. Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn

Reacties gesloten.