Thomas Slijper verstevigt koppositie bij De Cirkel

Na een paar schitterende Paasdagen werd de strijd bij De Cirkel weer opgepakt. De meeste schakers speelden volop op de winst zodat slechts vijf ontmoetingen in een puntendeling eindigden. Thomas Slijper blijft koploper, gevolgd door Martijn Bakker en een oprukkende Dominic van Dijk. Het even geduurd maar Albert Bootsman is terug in de top tien. Verder waren er onder andere de verassende overwinningen van de jongelingen Stijn Kappert en Pim Eimers.

INTERNE COMPETITIE Door van de sterke Harold Boom te winnen heeft Thomas Slijper zijn koppositie, mede door het verlies van Martijn Bakker, kunnen verstevigen.Dat Dominic van Dijk in een blakende vorm steekt bewijst zijn winst op Martijn Bakker (foto 1 links). De met wit spelende Van Dijk speelde onbevangen tegen een tegenstander met een veel hogere rating en wist Bakker aan zijn zegekar te binden. Door deze knappe winst stijgt Van Dijk naar de derde plaats. Tom Pronk liet zich niet verassen door zijn oud leerling Tim Evendijk en stuurde Evendijk na een mooie partij met lege handen naar huis.

Anne Postma deed goede zaken door de sterke Marnix Lukasse te verslaan. Door dit verlies vinden we Lukasse, waarschijnlijk maar voor een korte periode, niet meer terug in de top tien. Henry van den Brink blijft door een mooie zege op Hans de Groot zicht houden op een plaats in de top drie.Gabriël van Gelder is aan een sterke opmars bezig, dit keer werd Peter van de Wijngaart (foto 2 links) slachtoffer van zijn dadendrang.

Ook Herman van den Akker (foto 3 links) is bezig aan de sterke reeks, maar meer dan een remise tegen een eveneens in goede vorm stekende Egbert Aalbers zat er niet in.Dick Wenning (foto 4 links) ging voor de volle winst tegen Jelle Bottema. Maar Bottema, de remisekoning van De Cirkel, wist ook de onberekenbare Wenning van de winst af te houden.

 

Zoals we van Kees van der Dussen gewend zijn speelde hij ook in zijn partij tegen Kees van Dijk (foto 5 links) volop op de winst. Kees van Dijk wachtte rustig zijn kansen af en wist uiteindelijk Van der Dussen na een boeiende partij te verschalken.

OVERIGE UITSLAGEN: Jim Pronk – Alfred Gaasbeek 0 -1, Sebo Nienhuis – Jan Hartsuiker 0 -1, Tom Smit – Fedde Kingma 1 – 0, Leo Lukasse – Daan van Pel 0 – 1,  Stijn Kappert – Femke van Kampen 1 – 0 en Pim Eimers – Wim Bomhof 1 – 0. In remise eindigden: Ben Zee – Albert Bootsman, Ruben de Vries – Hans van de Weteringh en Louis van der Vos – Jasper de Rijk

Na ronde 31 bestaat de top tien uit:

 1. Thomas Slijper 1375,00
 2. Martijn Bakker 1249,83
 3. Dominic van Dijk 1221,00
 4. Robert Krouwel 1177,50
 5. Henry van den Brink 1162,00
 6. Anne Postma 1157,50
 7. Harold Boom 1060,50
 8. Tom Pronk 1058,67
 9. Jan Willem Kinkel 974,00
 10. Albert Bootsman 973,17

RUNNER-UP In de strijd om de Runner-up trofee staan Ruben de Vries en Jasper de Rijk gedeeld eerste, met elk 12 plaatsen. Gedeeld derde staan Hans van de Weteringh en Robert Degenhart met elk 11 plaatsen.

RATING TROFEE  De top drie met de hoogste ratingwinst zijn Ruben de Vries met 117 punten, gevolgd door Anne Postma met 115 punten en Jasper de Rijk met 101 punten.

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Deze week bij de maandagmiddaggroep geen programma in verband met 2e Paasdag.

De stand is na vorige week is dus onveranderd.

Na de vijftiende ronde bestaat de top 5 uit:

 1. Kees van de Voort 282,17
 2. Jelle Bottema 270,50
 3. Tom Smit 264,33
 4. Louis van der Vos 263,00
 5. Herman van Scherrenburg 260,00

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren) , e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn                                                                         

Reacties gesloten.