Jeugd bij De Cirkel volop in beweging

De jeugd bij De Cirkel is volop in beweging, niet alleen gaan op 28 mei maar liefst 13 kanjers, hopelijk brengt dit aantal geen ongeluk, stappenexamen doen. Maar ook bij de PJK’s scoren de jeugdschakers van De Cirkel buitengewoon goed. Onlangs leverde Frank van Wijngaarden een fantastische prestatie door op het NK in de groep tot en met zestien jaar op een gedeelde vijfde plaats te eindigen. Voor aanvang van ronde 34 werd Frank van Wijngaarden hiervoor door het bestuur van De Cirkel gehuldigd en in de bloemen gezet.

De beslissing in de interne competitie is nog niet gevallen, koploper Thomas Slijper ging kopje onder en zijn directe belagers speelden remise. De verrassing van de speelavond was de puntendeling die Gijsbert Nagel wist te behalen. Na 22 nederlagen was er eindelijk succes voor de sympathieke Nagel.

INTERNE COMPETITIE Lijstaanvoerder Thomas Slijper kon zijn kampioenstitel veilig stellen, maar regerend kampioen Tom Pronk (foto 1 links) dacht daar anders over. Hij wist Slijper op de derde nederlaag van dit seizoen te trakteren. Pronk stijgt door deze winst van de achtste naar de zevende plaats. Naaste achtervolger Martijn Bakker (foto 2 links) had zijn handen vol aan de dit seizoen uitstekend presterende Henry van den Brink. De uiteindelijke remise was volgens beide schakers de terechte uitslag.

Aan voorzitter Anne Postma (foto 3) was de eer om een poging te doen om de sterke Frank van Wijngaarden een halt toe te roepen. In het middenspel stond Van Wijngaarden een toren voor, maar Postma ging er nog eens goed voor zitten en sleepte een verdiende puntendeling uit het vuur. Met de remise hadden beide spelers na een mooie en spannende partij meer dan vrede.

Jan Willem Kinkel verstevigde zijn plaats in de top tien door een zwaar bevochten overwinning op Hans van de Weteringh (foto 4 links). Egbert Aalbers (foto 5 links) wist in een mooie partij Tim Evendijk te beteugelen. Beide spelers hadden winstkansen, maar besloten uiteindelijk te kiezen voor “beter een half ei dan een lege dop”.

OVERIGE UITSLAGEN: Hans de Groot – Gabriël van Gelder 0-1, Jasper de Rijk – Eip Jansen 1- 0, Anton Spronk – Ruben de Vries 1-0, Tom Smit – Ben Verduyn 1-0, Pim Eimers – Fedde Kingma 1-0 en Femke van Kampen – Kees van Dijk 0-1.

In remise eindigden: Harold Boom – Johan de Lange, Jan Hartsuiker – Ben Zee, Jelle Bottema – Kees van der Dussen, Dick Wenning – Gijsbert Nagel, Alfred Gaasbeek – Marah al Khateeb en Louis van der Vos – Stijn Kappert.

Na ronde 34 bestaat de top tien uit:

1. Thomas Slijper 1482,00
2. Martijn Bakker 1372,00
3. Dominic van Dijk 1304,33
4. Henry van den Brink 1274,50
5. Anne Postma 1258,00
6. Robert Krouwel 1239,00
7. Tom Pronk 1187,67
8. Harold Boom 1152,50
9. Jan Willem Kinkel 1078,17
10. Frank van Wijngaarden 1028,83

RUNNER-UP In de strijd om de Runner-up trofee staat Jasper de Rijk, mede door zijn overwinning, stevig op de eerste stek met 13 plaatsen. Op een gedeelde tweede plaats vinden we Robert Degenhart en Ruben de Vries met elk 9 plaatsen.

RATING TROFEE  Koploper in de strijd om de rating trofee is Anne Postma met 122 punten, gevold door Jasper de Rijk met 118 punten. Op de derde plaats staat Tim Evendijk met 99 punten.

JEUGD Op zaterdag 11 mei werd het PJK (Persoonlijk Jeugd Kampioenschap) in de F.G.H. categorie gespeeld. Dit kampioenschap werd gehouden in De Open Hof, het denksportcentrum van De Cirkel. Van de totaal negentien deelnemers waren maar liefst drie jeugdschakers van De Cirkel vertegenwoordigd.

In groep G (schakers geboren in 2011) wist Rachel van Wijngaarden als best scorende meisje een ticket te veroveren voor het NK. In groep F (schakers geboren in 2010) werd Bram Feenstra (foto 6 midden) tweede en Yarik Shirokov derde (foto 6 links). Ook Bram Feenstra plaatste zich door dit resultaat voor het NK. Het NK zal worden gehouden op 29 juni in Meppel.

MAANDAGMIDDAGSCHAAK In de achttiende ronde bij de vijftig plussers leed koploper Kees van de Voort een gevoelige nederlaag, ondanks dit verlies blijft hij wel lijstaanvoerder. Zijn naaste achtervolgers Louis van der Vos en Tom Smit wonnen hun partij en de verschillen in de top drie zijn met nog twee ronden te spelen minimaal.

UITSLAGEN Kees van de Voort – Louis van der Vos 0-1, Kees van der Dussen – Eip Janssen 1-0, Jelle Bottema – Tom Smit 0-1, Kees v. Heerikhuize – Ben Verduyn 0-1, Remy Mouthaan – Alex de Roovere 0-1, Fred Post – Hein den Hollander 0-1, Anneke Liefkens – Klaas v.d. Wal 0-1 en Els Creutzberg – Fons de Kort 0-1. In een puntendeling eindigde: Rob Broek – Hans Pasveer.

Na de achttiende ronde bestaat de top 5 uit:

1. Kees van de Voort 331,83
2. Tom Smit 326,67
3. Louis van der Vos 314,00
4. Herman van Scherrenburg 296,00
5. Ben Verduyn 272,17

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), E-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdagavond in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.
Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn 

Reacties gesloten.