Prijzenslag bij De Cirkel in beslissende fase

Ondanks de meivakantie en het live verslag van AJAX tegen Tottenham Hotspur werden in ronde 32 vijftien partijen gespeeld. In de interne competitie lijkt het kampioenschap wedstrijdleider Thomas Slijper bijna niet meer te kunnen ontgaan. De strijd om de twee overige ereplaatsen is nog helemaal open. Met nog vier ronden te spelen is in het ook bijzonder spannend wie beslag gaan leggen op de runner-up trofee en de rating cup. Ook de strijd om een plaatsje in de top tien bevindt zich nu de beslissende fase.

INTERNE COMPETITIE De met zwart spelende koploper Thomas Slijper (foto 1 links) stelde zich tevreden met de puntendeling tegen de in blakende vorm verkerende Dominic van Dijk. Als een van de eersten konden Slijper en Van Dijk de stukken opbergen en van het voetbal gaan genieten.

Anne Postma haalde een zwaar bevochten overwinning op Albert Bootsman (foto 4 links). Door deze winst klimt Postma van de zesde naar de vierde plaats. Bootsman moet door zijn verlies zijn plaats in de top tien afstaan aan de niet spelende Marnix Lukasse.

Henry van den Brink (foto 2 links) verstevigde zijn vijfde positie door Hans van de Weteringh aan zijn zegekar te binden. Bekerwinnaar en regerend kampioen Tom Pronk stijgt van acht naar zeven na een mooie overwinning op Gabriël van Gelder.

Harold Boom (foto 5 links) moest jongeling Tim Evendijk een puntendeling toestaan. Een remise die door Evendijk gevoeld werd als een overwinning. Boom zakt door dit resultaat een plaats en staat nu achtste. De beide zeventigers Hans de Groot (foto 3 links) en Ben Zee deden in een mooie en spannende partij niets voor elkaar onder. De uiteindelijke puntendeling was de terechte uitslag.

OVERIGE UITSLAGEN: Jim Pronk – Ruben de Vries 1 – 0, Jelle Bottema – Gijsbert Nagel 1 – 0, Femke van Kampen – Louis van der Vos 0 – 1, Tom Smit – Jasper de Rijk 1 – 0 en Pim Eimers – Ben Verduyn 0 – 1. In remise eindigden: Egbert Aalbers – Marah al Khateeb, Jan Hartsuiker – Alfred Gaasbeek en Stijn Kappert – Kees van der Dussen.

Na ronde 32 bestaat de top tien uit:

 1. Thomas Slijper 1411,00
 2. Martijn Bakker 1273,00
 3. Dominic van Dijk 1259,17
 4. Anne Postma 1228,00
 5. Henry van den Brink 1209,00
 6. Robert Krouwel 1205,50
 7. Tom Pronk 1116,00
 8. Harold Boom 1086,00
 9. Jan Willem Kinkel 997,33
 10. Marnix Lukasse 974,67

RUNNER-UP In de strijd om de Runner-up trofee staan Ruben de Vries en Jasper de Rijk gedeeld eerste, met elk 11 plaatsen. Op de derde plaats staat Hans van de Weteringh met 9 plaatsen.

RATING TROFEE  De top drie met de hoogste ratingwinst zijn Anne Postma met 126 punten, gevold door Ruben de Vries en Tim Evendijk, beide met 103 punten.

MAANDAGMIDDAGSCHAAK In de zestiende ronde kwam de complete top acht in actie. Kees van de Voort verstevigde zijn koppositie, Tom Smit klom naar de tweede plaats en Herman van Scherrenburg completeert de top drie. Met nog vier ronden te gaan zijn er nog steeds vijf kanshebbers voor de fel begeerde kampioenstrofee.

Uitslagen ronde 16: Ben Verduyn – Jelle Bottema 1 – 0, Kees van de Voort – Kees van der Dussen 1 – 0, Louis van der Vos – Tom Smit 0 – 1, Hans Pasveer – Klaas van de Wal 1 – 0, Els Creutzberg – Fred Post 1 – 0,Remy Mouthaan – Kees van Heerikhuize 0 – 1 en Hans Meijer – Alex de Roovere 0 – 1.   De partij tussen Eip Janssen en Herman van Scherrenburg eindigde in remise.

Na de zestiende ronde bestaat de top 5 uit:

 1. Kees van de Voort 313,67
 2. Tom Smit 294,00
 3. Herman van Scherrenburg 274,50
 4. Jelle Bottema 271,67
 5. Louis van der Vos 267,00

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven.Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn     

Reacties gesloten.