Thomas Slijper kampioen bij De Cirkel

Thomas Slijper is de nieuwe kampioen bij De Cirkel. Op de Algemene Ledenvergadering welke gehouden zal worden op 27 augustus, zal hij uitgebreid gehuldigd worden. Ook zal zijn naam gegraveerd worden in de grote wisseltrofee en deze zal, voor minimaal een jaar, een ereplaats krijgen in huize Slijper.

Thomas Slijper is meer dan de terechte kampioen. Als je al in de een na laatste ronde de concurrentie op een onoverbrugbare achterstand hebt gezet, dan zegt dat meer dan genoeg. Tel daar ook nog bij dat hij als wedstrijdsecretaris gedurende zijn partijen vaak gestoord werd vanwege zijn functie en ook zorg droeg voor het maken van de wekelijkse foto’s, dan is zijn behaalde kampioenschap meer dan een fantastische prestatie.

In de strijd om de runner-up cup en de rating trofee deed Jasper de Rijk hele goede zaken. Bij de 50+ groep op maandagmiddag is Tom Smit de nieuwe koploper, hij gaat op 28 mei in de allerlaatste speelronde het kampioenschap proberen binnen te halen.

INTERNE COMPETITIE Koploper Thomas Slijper (foto 1 rechts) wist door winst op Marnix Lukasse zijn kampioenstitel veilig te stellen. Lukasse maakte het Slijper zeker niet gemakkelijk, na een spannende partij wist Slijper uiteindelijk in het eindspel de verdiende winst naar zich toe te trekken.

De sterke Henry van den Brink (foto 2 links) wist Anne Postma aan zijn zegekar te binden. Na een mooie partij waarbij Van den Brink in het middenspel licht voordeel behaalde en dit voordeel, ondanks fel verzet van Postma, uit wist te bouwen naar een overwinning. Overigens was Van den Brink in ronde 35 de enige speler die met zwart won. Van den Brink staat door deze winst op een zeer mooie derde plaats.

Harold Boom verstevigde zijn achtste positie door een knappe overwinning op Gabriël van Gelder. De nummers zeven en negen, Tom Pronk en Jan Willem Kinkel, kruisten met elkaar de degens. Na een interessante partij, met twee spelers die voor de volle winst gingen, maar ook niet teveel risico’s wilden nemen, was de uiteindelijke puntendeling de terechte uitslag. Op de rand van de top tien staan Johan de Lange, Albert Bootsman en Tim Evendijk. Alle drie van deze toppers zullen in de laatste ronde een poging gaan ondernemen om alsnog een plaats in de top tien te bemachtigen.

Alfred Gaasbeek en Anton Spronk (foto 3 links) speelden een leuke en lange partij met als inzet een plaats in top twintig. Dat beide spelers aan elkaar gewaagd zijn, bleek uit de overeengekomen remise. Ook Ruben de Vries (foto 5 rechts) is na zijn winst op de ervaren Peter van de Wijngaart op weg naar een plaats in de top twintig.

Kees van Dijk (foto 4 links) bekroonde zijn toezegging dat hij volgend seizoen als jeugdtrainer bij De Cirkel actief zal zijn, met een mooie overwinning op Tom Smit. Van Dijk creëerde een zware aanval op de koningsvleugel, die vanwege fel verzet van Smit, pas in het eindspel kon worden verzilverd. Ook Femke van Kampen (foto 6 links) zal in het nieuwe seizoen het team van jeugdtrainers komen versterken. In de vandaag gespeelde partij tegen routinier Jelle Bottema, duurde het heel lang voordat het eerste stuk van het bord ging, in de strategisch gespeelde partij wist Bottema uiteindelijk de volle buit te pakken.

OVERIGE UITSLAGEN: Fedde Kingma – Wim Bomhof 1 – 0, Kees van der Dussen – Pim Eimers 1 – 0 en Dick Wenning – Daan van Pel 1 – 0. In remise eindigden: Johan de Lange – Egbert Aalbers, Ben Zee – Tim Evendijk, Hans van de Weteringh – Hans de Groot, Ben Verduyn – Louis van der Vos, Leo Lukasse – Jim Pronk en Jasper de Rijk – Jan Hartsuiker.

Na ronde 35 bestaat de top tien uit:

 1. Thomas Slijper 1548,50
 2. Martijn Bakker 1397,67
 3. Henry van den Brink 1336,50
 4. Dominic van Dijk 1326,17
 5. Robert Krouwel 1260,33
 6. Anne Postma 1254,50
 7. Tom Pronk 1227,00
 8. Harold Boom 1213,50
 9. Jan Willem Kinkel 1106,67
 10. Frank van Wijngaarden 1058,50

RUNNER-UP In de strijd om de Runner-up trofee staat Jasper de Rijk stevig op de eerste stek met 13 plaatsen. Op 28 mei kan Jasper in de allerlaatste ronde het binnen halen van de felbegeerde beker veilig stellen. Op de tweede plaats staat Ruben de Vries met 9 plaatsen. Derde is Robert Degenhart met 7 plaatsen.

RATING TROFEE  Ook in de strijd om de rating trofee staat Jasper de Rijk bovenaan met 121 punten. De op de tweede plaats staande Anne Postma met 109 punten en Ruben de Vries die derde staat met 107 punten, zullen in de laatste ronde alles op alles moeten zetten, als ze Jasper de Rijk van de eerste plaats willen stoten.

JEUGD Ook bij de jeugd vallen komende twee weken de beslissingen wie er op 4 juni een beker naar huis mag nemen. Maar voor het zover is gaan op 28 mei dertien jeugdschakers stappenexamen doen. Op dinsdagavond 4 juni (slotavond bij De Cirkel) zullen om 19.45 uur alle kanjers worden gehuldigd. Belangstellenden zijn meer dan welkom om bij deze feestelijke afsluiting aanwezig te zijn.

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Na de negentiende ronde bij de vijftig plussers is Tom Smit de nieuwe koploper. Tom Smit was de enige in de top vier die zijn partij winnend wist af te sluiten. Op maandagmiddag 27 mei zal de allerlaatste ronde plaats vinden en de beslissing gaan vallen wie de “gouden” bokaal mee naar huis mag nemen.

Uitslagen ronde 19: Tom Smit – Rob Broek 1 – 0, Hans Pasveer – Els Creutzberg 1 – 0, Kees van Heerikhuize – Jelle Bottema 0 – 1 en Hein den Hollander – Fons de Kort 0 – 1. In remise eindigden: Kees van der Dussen – Klaas van de Wal, Joop de Feijter – Kees van de Voort en Fred Post – Remy Mouthaan.

Na de negentiende ronde bestaat de top 5 uit:

 1. Tom Smit 349,17
 2. Kees van de Voort 343,33
 3. Louis van der Vos 336,00
 4. Herman van Scherrenburg 303,33
 5. Jelle Bottema 294,50

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn                                                                         

Reacties gesloten.