Spetterende slotavond bij schaakvereniging De Cirkel

Traditiegetrouw wordt het schaakseizoen bij De Cirkel afgesloten met “fantasie schaak”.  Dit keer had wedstrijdleider Thomas Slijper besloten om er een “gewone” Rapid avond van te maken. De dertig aanwezige schakers werden naar speelsterkte ingedeeld in vijf groepen van zes schakers.

Aan het begin van de avond eiste de jeugd alle aandacht op. In zowel de topgroep als de subgroep werd de laatste ronde in de competitie gespeeld. Tegen achten waren de uitslagen verwerkt, waarna Robert Degenhart en Ben Verduyn de prijsuitreiking en huldiging voor hun rekening namen. Voor elke jeugdschaker was er bovendien een persoonlijk woord en een oorkonde.

VERSLAG RAPID In groep 1 (foto 1) was Thomas Slijper met 4,5 uit 5 veruit de sterkste. Tom Pronk en Harold Boom scoorden beide 3 punten, Henry van den Brink en Dominic van Dijk haalden 2 punten en als laatste eindigde onze voorzitter Anne Postma met een schamelig half puntje. In groep 2 (foto 2) werd Frank van Wijngaarden met 4,5 uit 5 de winnaar, gevolgd door Joren (gastspeler uit Wageningen) met 4 punten. Albert Bootsman werd knap derde met 2 punten. Tim Evendijk, Johan de Lange en Marnix Lukasse kwamen alle drie niet verder dan 1,5 punt.

Gabriël van Gelder werd met 4 uit 5 winnaar van groep 3 (foto 3). Tweede in deze groep werd, snel schaak specialist,  Hans van de Weteringh met 3 punten. Op een gedeelde derde plaats met 2,5 punt eindigden Ben Zee, Egbert Aalbers en Ruben de Vries. Hekkensluiter werd Anton Spronk. In groep 4 (foto 4) haalden zowel Jim Pronk als Tom Smit 4 punten, derde werd Jan Hartsuiker met 3 punten. Jasper de Rijk en Louis van der Vos wisten beide 1,5 punt te scoren en als laatste eindigde met slechts één puntje Leo Lukasse. Zowel Dick Wenning als Sebo Nienhuis haalden in groep 5 (foto 5) beide 4 punten, gezien het onderling resultaat werd Dick Wenning eerste en Sebo Nienhuis tweede. Op de derde stek eindigde Femke van Kampen met 3 punten, zij was overigens de enige die van de latere winnaar wist te winnen. Robert Degenhart werd met 2 punten vierde. Kees van der Dussen en Wim Bomhof scoorden beide één punt.

JEUGD Nadat de laatste ronde gespeeld was kon tegelijk de eindstand in de interne competities worden opgemaakt en de winnaars worden gehuldigd. In de subgroep (foto 6) werd Megi Shirokova opnieuw de glorieuze winnaar. Op een schitterende tweede plaats  eindigde Bram Feenstra en een mooie derde plaats was er voor Yarik Shirokov. In de topgroep (foto 7) viel de beslissing pas in de laatste ronde. Kampioen is geworden Nestor Shirokov en als tweede, met een minimaal verschil, Koen van Wijngaarden. De derde prijs ging naar Jonathan Karels.

Er werden op de slotavond ook nog twee aanmoedigingsprijzen uitgereikt (foto 8).
Winnaars hiervan werden David Hofman en Eelco Drijfhout. Totaal werden er 13 stappendiploma’s uitgereikt. Maar liefst 9 jeugdschakers ontvingen diploma stap 1. Een extra applaus was er voor Friso Smelt die voor zijn diploma cum laude (dus een tien) slaagde. Artem Malashenko haalde diploma stap 2. Het bijzonder zware diploma stap 3 werd maar liefst door drie jeugdschakers gehaald en ook nog alle drie met een heel mooi cijfer. De geslaagden waren Eelco Drijfhout met een 8,5, Alexander Ivanov met een 8 en Bram Feenstra zelfs met een 9!

PRIJSWINNAARS 2018 / 2019
Interne competitie (36 ronden): Thomas Slijper
Bekercompetitie: Tom Pronk
De Open Hof bokaal: Martijn Bakker
Rating trofee: Anne Postma
Runner-up cup: Jasper de Rijk
Maandagmiddagschaak winterkampioen: Tom Smit
Maandagmiddagschaak zomerkampioen: Tom Smit
Jeugd topgroep winterkampioen: Koen van Wijngaarden
Jeugd topgroep zomerkampioen: Nestor Shirokov
Jeugd subgroep winterkampioen: Megi Shirokova
Jeugd subgroep zomerkampioen: Megi Shirokova

START SEIZOEN 2019 / 2020
Dinsdag 27 augustus: Algemene Leden vergadering
Dinsdag 3 september: start interne competitie
Dinsdag 3 september: start jeugdafdeling
Maandag 2 september: start 50+ groep

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper tel. 06-44431028 (buiten kantooruren), e-mail thomas.slijper@gmail.com of wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal. De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.
Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn

Reacties gesloten.