Jim Pronk en Dick Wenning laten er geen gras over groeien!

Jim Pronk Dick Wenning

Ook in de tweede ronde van de interne competitie, gespeeld op dinsdag 10 september, konden we weer enkele verrassende uitslagen noteren.

Jim Pronk wist met zwart Marnix Lukasse met lege handen huiswaarts te sturen, door deze winst is Jim ook na ronde twee de trotse koploper.

Ook de met zwart spelende Tim Evendijk haalde een huzarenstukje uit door de sterke Alfred Gaasbeek aan zijn zegekar te binden. Tim staat nu op de zesde plaats.

De meest verrassende uitslag kwam op naam van Dick Wenning die de met wit spelende “reuzendoder” Peter van de Wijngaart wist te verschalken. Dick gaat dit seizoen voor de runner-up trofee, naar waarom niet gewoon voor het kampioenschap? Hij staat nu op een zeer mooie tweede plaats.

Frank van Wijngaarden is het seizoen veelbelovend gestart. In een spannende partij wist hij met zwart de sterke Hans van de Weteringh te verslaan. Frank staat na twee ronden op de vierde plaats en een plaats in de top drie is binnen handbereik.

Ook de knappe zege van jongeling Nestor Shirokov op Jasper de Rijk mag niet onbenoemd blijven.

Het was een schaakavond waar vooral de met zwart spelende spelers voor de verrassingen zorgden. Zo won Stijn Kappert met zwart van wedstrijdleider Louis van der Vos. In het middenspel had Louis licht materiaal voordeel, maar één iets minder goede zet werd door Stijn meedogenloos afgestraft.

Jongeling Thijs Postma (foto rechts) had in het eindspel tegen Robert Degenhart de betere stelling, maar één klein foutje leidde het verlies in tegen onze jeugd coördinator. Gezien het spel van Thijs zal de eerste overwinning niet lang op zich laten wachten.

Gedetineerde informatie over de stand, uitslagen en ELO kunt u vinden op onderstaande links:

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.