Kees van de Voort geeft visitekaartje af bij 50 plussers

Kees Voort visitekaartje

Op maandagmiddag 9 september werd de eerste ronde van de nieuwe competitie bij de 50 plussers gespeeld. Zoals gebruikelijk werd de indeling via loting bepaald.

In de eerste ronde mochten gelijk twee titelkandidaten, Kees van de Voort (foto rechts) en Herman Scherrenburg, met elkaar de degens kruisen. Het werd een zeer lange en spannende partij, die uiteindelijk door de met wit spelende Kees werd gewonnen.

Regerend kampioen Tom Smit mocht het opnemen tegen Fons de Kort. Fons verspeelde in de opening een pion, waarna Tom de partij gedegen kon uitspelen naar winst.

Kees van Heerikhuize had de grootste moeite om Fred Post tot overgave te dwingen. Ondanks materiƫle achterstand bleef Fred rustig spelen en wist telkens met soms verrassende zetten capitulatie te voorkomen.

Ben Verduyn had een zware dobber aan Alex de Roovere. Alex opende sterk en Ben moest veel tijd gebruiken om onder de druk uit te komen. In middenspel vergaloppeerde Alex zich, waarna Ben de partij alsnog naar zich toe kon trekken.

Joop de Feijter en Anneke Liefkens speelden een leuke, boeiende en gelijk opgaande partij, tot het moment dat Anneke pardoes haar dame weggaf. Joop verzilverde deze meevaller vakkundig.

Els Creutzberg en Remy Mouthaan maakten er een spektakelstuk van. In het eindspel begon de vermoeidheid bij Els haar parten te spelen en gaf ze de partij met minimaal remisekansen op.

Jelle Bottema is de vakantieperiode goed doorgekomen, Klaas van de Wal werd het slachtoffer van de dadendrang van Jelle.

De partij met de wisselende winstkansen was die tussen Hans Pasveer en Louis van der Vos. In het eindspel had Louis een pluspion, de door Hans aangeboden remise werd dan ook door Louis terecht afgewezen. Hans ging er nog eens goed voor zitten en wist de achterstand van een pion om te buigen in een voorsprong van een pion. Een spectaculaire winst voor Hans lang binnen handbereik, maar zover liet Louis het niet komen, hij veroverde een pion terug waarna tot remise werd besloten.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.