Oud-kampioen verslaat regerend kampioen bij 50 plussers

Oud-kampioen verslaat regerend

Ook in de op 30 september gespeelde vierde ronde was er volop te genieten van boeiende schaakpartijen.

Regerend kampioen Tom Smit moest na een spannende partij zijn meerdere erkennen in oud-kampioen Herman van Scherrenburg (foto links). Door deze winst staat Herman nu in de top drie.

Koploper Ben Verduyn ging na een zinderende partij tegen nummer twee Kees van de Voort (foto links) in het eindspel kopje onder. Ben staat nu tweede en Kees is opnieuw de trotse lijstaanvoerder.

Kees van der Dussen was na enkele minder goede resultaten op en top geladen om vandaag de winst binnen te halen. In een mooie partij werd Kees van Heerikhuize slachtoffer van zijn dadendrang. Kees van der Dussen steeg door dit resultaat naar de vierde plaats en een plaats in de top drie is binnen handbereik.

Jelle Bottema houdt door een verdiende overwinning op Joop de Feijter de koplopers in het vizier, Jelle vinden we na ronde vier terug op de vijfde plaats.

Remy Mouthaan vergaloppeerde zich in het in het middenspel  tegen Louis van der Vos. Louis profiteerde optimaal en zette kort erna zijn tegenstander schaakmat.

Misschien wel de verrassing van de dag was de onverwachte winst van Hans Meijer op Fons de Kort. In een partij met wisselende kansen voor beide schakers, hield Hans het hoofd het langst koel en stuurde Fons met lege handen huiswaarts.

Fred Post speelde opportunistisch, tegenstander Klaas van der Wal bleef echter rustig zijn tijd nemen en wist uiteindelijk Fred aan zijn zegekar te binden.

Els Creutzberg won na een lange en mooie partij van nieuwkomer Pieter van Vlaanderen.

Gedetailleerde informatie over de stand en uitslagen kunt u vinden op onderstaande links:

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.