Verrassingen in openingsronde interne competitie

Openingsronde De Cirkel

Op dinsdag 3 september is de eerste ronde gespeeld van de interne competitie van het seizoen 2019/2020. Zoals gebruikelijk speelden in de eerste ronde de spelers die in de bovenste helft van de eindstand van het vorig seizoen waren geëindigd tegen de spelers uit de onderste helft. Maar liefst vier spelers wisten hun op papier sterkere tegenstander te verslaan, ook mochten we twee remises noteren. Al met al een boeiend begin van een hopelijk sportieve en spannende competitie.

 

Peter van de Wijngaart zorgde vorig seizoen al voor enkele verrassende uitslagen en hij kreeg toen al het predicaat van reuzendoder. In de eerste ronde was titelkandidaat Dominic van Dijk zijn tegenstander. Na een mooie partij wist Peter de volle buit binnen te halen en zijn reputatie waar te maken.

Misschien nog wel verrassender was de winst van Jim Pronk op voorzitter Anne Postma. Anne had voor aanvang van de eerste ronde nog aangegeven dat hij dit jaar voor de felbegeerde titel gaat. De nederlaag in de openingsronde zou hem aan het eind van dit seizoen wel eens kunnen opbreken. Jim is door de winst, in ieder geval voor één week, de trotse lijstaanvoerder.

Ook de onberekenbare Dick Wenning heeft zijn visitekaartje afgegeven gezien zijn winst op Gabriël van Gelder. Dick heeft zijn zinnen dit jaar gezet op de runner-up trofee en is dus goed begonnen.

Anton Ebskamp was de vierde speler die zijn op papier sterke tegenstander met lege handen naar huis stuurde. In een mooie en spannende partij moest Anton Spronk uiteindelijk de vlag strijken.

De twee remises werden overeengekomen bij de partijen Jelle Bottema tegen Ben Zee en bij Marah al Khateeb tegen Harold Boom. Voor de twee spelers, Ben en Harold, die uitkomen in het eerste team van De Cirkel, toch een ietwat teleurstellend resultaat.

 

Gedetineerde informatie over de stand, uitslagen en ELO kunt u vinden op onderstaande links:

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.