Euforie en teleurstelling bij 50 plussers in vijfde ronde

De vijfde ronde gespeeld op 7 oktober kende een bizar slot in de partij tussen koploper Kees van de Voort en zijn directe belager Kees van der Dussen (foto links). In het eindspel wist Van der Dussen een vrijpion te promoveren naar een dame en winst zou een kwestie van tijd zijn.

Van de Voort gaf zijn tegenstander met zijn dame schaak, de witte koning  had naar  F7 moeten gaan en niet naar E7!, gevolg was dat de zwarte dame op F6 mat gaf. Een verbouwereerde Van der Dussen ging met lege handen huiswaarts terwijl Van de Voort zijn koppositie door deze winst verstevigde.

Ben Verduyn had een zeer zware dobber aan Herman van Scherrenburg. In het middenspel ruilde Herman een sterk  paard tegen een geïsoleerd paard van Ben, dit kleine foutje betekende uiteindelijk de ommekeer in de mooie en spannende partij. Door deze winst blijft Ben de naaste achtervolger van Kees van de Voort in de strijd om de kampioenstitel.

Louis van der Vos en Jelle Bottema, beide bekend om hun degelijke spel, gingen beide voor de volle winst maar meer dan een puntendeling zat er voor hen niet in.

Regerend kampioen Tom Smit leek zijn partij tegen Joop de Feijter eenvoudig in winst om te zetten. In het middenspel had Tom een toren voorsprong, maar Joop vocht zich terug en wist alsnog een knappe remise af te dwingen.

Bij de partij tussen Remy Mouthaan en Fred Post vlogen de stukken over het bord, toen de kruitdampen waren opgetrokken, werd een puntendeling overeengekomen.

Klaas van de Wal moest na een mooie partij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Hans Pasveer.

Kees van Heerikhuize had de grootste moeite met Anneke Liefkens. In het eindspel begon bij Anneke de vermoeidheid toe te slaan, waarna Kees de verdiende winst naar zich toe kon trekken.

Alex de Roovere won van Hans Meijer. Hans speelde te snel met als gevolg enkele foutjes die door Alex genadeloos werden afgestraft.

Fons de Kort stond in zijn partij tegen Pieter Vlaanderen in het middenspel straal verloren, Fons weet echter niet van opgeven en vocht zich mede door enkel foutjes van Pieter fantastisch terug en mocht derhalve vandaag zijn eerste overwinning van dit prille seizoen vieren.

Gedetailleerde informatie over de stand en uitslagen kunt u vinden op onderstaande links:

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.