Henry van den Brink na verrassende winst nieuwe koploper

van den Brink nieuwe koploper

Ook de op 1 oktober gespeelde 5e speelronde kende enkele verrassende uitslagen.

Henry van den Brink stuurde Tom Pronk met lege handen huiswaarts. Door deze winst is Henry de nieuwe koploper, zijn voorsprong op de nummer twee en drie is echter minimaal, dus dat belooft nog veel vuurwerk de komende weken.

Met veel belangstelling werd uitkeken naar de ontmoeting tussen Jim Pronk (foto rechts) en Frank van Wijngaarden. In een gelijk opgaande partij wist Frank in het eindspel licht materiaal voordeel te creëren. In een zinderend slot, waarin de klok een hoofdrol ging spelen, kwam Jim één seconde tekort! Zijn iets te late mat aanval kon door Frank alleen gepareerd worden met eeuwig schaak, waarna de partij in remise zou eindigen. Na het vallen van de vlag was er een tevreden Frank en een zeer teleurgestelde Jim. Volgens de neutrale toeschouwer zou een puntendeling, na zo’n boeiende partij, meer gewenst zijn geweest, maar ook in de schaaksport zijn de regels bikkelhard, vallen van de vlag betekent verlies.

Penningmeester Jan Willem Kinkel sluipt de top drie binnen, na een knappe overwinning op Albert Bootsman.

Dick Wenning is na zijn winst op Egbert Aalbers weer terug in de top tien en hij ligt weer op koers voor het winnen van ratingtrofee.

De twee vrouwelijke schakers van De Cirkel mochten onderling gaan uitmaken wie momenteel de beste is. Penka Shirokova (foto links) en Femke van Kampen speelden een lange en boeiende partij. In het eindspel wist Penka de winst naar zich toe te trekken.

Jongeling Thijs Postma wist zijn eerste winst te behalen, gezien zijn progressie zal dit zeker niet de laatste overwinning zijn. Gijsbert Nagel werd het slachtoffer van zijn dadenrang.

Gedetailleerde informatie over de stand, uitslagen en ELO kunt u vinden op onderstaande links:

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.