Kampioenskandidaten geven hun visitekaartje af

Na de op 8 oktober gespeelde zesde speelronde begint langzamerhand duidelijk te worden wie zich dit seizoen gaat mengen in de strijd om de felbegeerde kampioenstitel.

De in supervorm verkerende Henry van den Brink wist de sterke Jan Willem Kinkel (foto links) na slechts 11 zetten met een “vork” te verschalken. Henry verstevigt met deze winst zijn koppositie.

Terug in de top drie is Jim Pronk (foto rechts), die de nasmaak van zijn verlies van vorige week, wegwerkte met een overwinning op Ben Zee.

Anne Postma is na zijn winst op Kees van der Dussen terug in de top tien.

Tom Pronk en Albert Bootsman hadden in de zesde ronde beide een tegenstander die normaliter een prooi voor de ervaren rotten moet zijn, zowel Tom als Albert maakte geen fout en stuurden hun tegenstanders, Ben Verduyn en Leo Lukasse, met lege handen huiswaarts.

Pim Eimers verraste Jasper de Rijk, Pim kwam met materiële achterstand uit de opening en stond gelijk onder volle druk. Jasper had volop winst kansen, maar zag een “mat achter de paaltjes” over het hoofd.

Fedde Kingma wist van te voren dat het een zware avond zou worden tegen Dominic van Dijk. Nadat Fedde had gerokeerd opende Dominic direct met een open h-lijn de aanval op de koningsvleugel. Niet lang daarna dreigde een mat in één, waarna Fedde opgaf.

Kees van Dijk nam met zwart het initiatief in zijn partij tegen Hans van de Weteringh. Kees opende met zijn dame, een loper en een paard de aanval op de koningsvleugel van Hans, nadat er een open f-lijn was gecreeerd volgde een mooi combinatie waarna mat voor Hans niet meer was te voorkomen.

Frans van de Veer kreeg in zijn partij tegen Ruben de Vries te maken met een voor hem onbekende Scandinavisch opening, een foutje in de opening kostte Frans een toren waarna hij zich gewonnen gaf.

In de partij tussen Egbert Aalbers en Harold Boom wist Egbert in de opening een klein voordeel te bereiken. De met zwart spelende Harold bood remise aan, welke direct door Egbert werd geaccepteerd. Beter een half ei dan een lege dop was het devies van Egbert.

Voor zover we hebben kunnen nagaan was er in de zesde ronde ook een primeur, moeder en zoon bonden met elkaar de strijd aan in de interne competitie. Penka Shirokova ging er eens goed voor zitten maar wist dat ze het heel moeilijk zou krijgen tegen zoon Nestor, die niet voor niets aan bord 1 zit van ons C1 team. In een spannende partij wist Nestor uiteindelijk zijn moeder aan zijn zegekar te binden.

Gedetailleerde informatie over de stand, uitslagen en ELO kunt u vinden op onderstaande links:

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.