Strijdbaar team C1 op weg naar plaats in top tien in meesterklasse

Zaterdag 5 oktober mocht ons team C1 aantreden voor de 3e en 4 ronde  in de meesterklasse C van de KNSB.

In de derde ronde was RSR Ivoren Toren C1 onze tegenstander. Aan bord 1 mocht Nestor Shirokov (rating 903) het opnemen tegen een speler met een rating van 1600! Nestor verkocht zijn huid duur, maar moest uiteindelijk de vlag strijken. Ook Boaz Wierper had een veel lagere rating dan zijn tegenstander, verschil van meer dan 300 ratingpunten. De behaalde puntendeling mag dan ook als bijzonder knap worden gezien. Net zoals Nestor en Boaz had Korstian Hoogeveen een tegenstander met een veel hogere rating, lange tijd had Korstian zicht op remise, maar uiteindelijk moest hij de vlag strijken. Jonathan Karels haalde een huzarenstukje uit aan bord 4 en bezorgde De Cirkel het eerste winstpunt.

Resumé: een 1,5-2,5 nederlaag, maar er had wellicht meer in gezeten.

In de vierde ronde was Zutphen C1 onze tegenstander, dit team had slechts twee schakers, zodat we met een reglementaire 2-0 voorsprong begonnen. Boaz Wierper stelde met een mooie overwinning de zege veilig.

Nestor had aan bord 1 opnieuw een tegenstander met een veel hogere rating en een nederlaag was onoverkomelijk.

Resumé: een dik verdiende 3 -1 overwinning en een mooie 15e plaats in de tussenstand na vier ronden.

Met nog 2 speeldagen (4 ronden) te gaan is het ultieme doel om in de top tien te eindigen!!

Op archieffoto C1 team samen met team E1 van De Cirkel.

Bovenste rij van links naar rechts: Jonathan Karels, Boaz Wierper, Korstian Hoogeveen en Nestor Shirokov.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.