Frans Elbertsen boekt zijn eerste overwinning

Op 5 november werd vanwege de eerste bekerronde een beperkt programma afgewerkt bij de interne competitie.

Gijsbert Nagel (foto rechts) speelde de laatste weken enkele goede partijen en hij was er op gebrand om dat in de tiende speelronde te continueren en de eerste punten binnen te halen. Helaas had Gijsbert niet zijn avond, hij verloor in de opening tegen Frans Elbertsen een pion, waarna de concentratie weg was en Gijsbert in het middenspel in een uitzichtloze stand belandde. Frans rook zijn kans en behaalde zijn eerste en verdiende overwinning.

Leo Lukasse (foto rechts) opende in de partij tegen Stijn Kappert met zijn gebruikelijke Dame gambiet. Stijn reageerde op een voor Leo ongebruikelijke manier. De b en c pionnen van Stijn rukten ver op en in een gecompliceerde stelling verloor Leo een paard tegen een pion. Beide spelers mochten niet meer rokeren en Stijn ging op weg naar de overwinning, na een drijfjacht sneuvelde Leo’s koning op b5.

Na een rustige opening verloor Pim Eimers in zijn partij tegen Robert Degenhart in het middenspel een paard. Kort daarna moest hij ook nog afscheid nemen van twee pionnen, de vrijpionnen van Robert waren niet meer te stoppen, waarna Pim zich gewonnen gaf.

Gedetailleerde informatie over de stand, uitslagen en ELO kunt u vinden op onderstaande links:

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.