Kleine verschillen in de top bij 50 plussers na negende speelronde

Door enkele verrassende uitslagen in de negende ronde, gespeeld op 4 november, zijn de verschillen in de top geminimaliseerd. Volop spanning, wie op maandag 16 december de felbegeerde kampioensbeker in ontvangst mag gaan nemen.

De jarige Tom Smit zette zijn zegereeks voort, door koploper Kees van de Voort aan zijn zegekar te binden. In het middenspel won Tom een loper ten koste van een pion, het leek een gemakkelijke middag voor hem te worden, maar Kees vocht terug en won in het eindspel een pion. Met twee pionnen meer voor Kees tegen een loper van Tom kon de partij alle kanten op. Kees bood remise aan, welke door Tom werd geweigerd. Tom wilde zijn verjaardag met een winstpartij vieren en uiteindelijk lukte dit ook met een heel mooie mat aanval.

Ben Verduyn won in het middenspel tegen Klaas van der Wal een paard en hij leek de partij simpel te kunnen uitspelen. Niets bleek minder waar, in het eindspel vergaloppeerde Ben zich en de materiele stand was weer gelijk. Op dat moment stond Klaas beter, waarna Ben remise aanbood, wat door Klaas, ter opluchting van Ben. werd geaccepteerd. De partij werd nog even uitgespeeld en daarin bleek dat Klaas zou hebben gewonnen.

Hans Pasveer was goed op dreef in zijn partij tegen Louis van der Vos, tot een moment in het middenspel waar Hans een vol stuk weggaf. Verder spelen had volgens Hans geen zin en hij gaf op.

Jelle Bottema en Herman van Scherrenburg, twee aan elkaar gewaagde spelers, gingen beide voor de winst maar zowel Jelle als Herman maakte geen enkel foutje waarna tot een puntendeling werd besloten.

Anneke Liefkens maakte korte metten met Pieter Vlaanderen. In de opening deed Pieter enkele minder goede zetten, hij probeerde de schade nog te beperken maar zover liet Anneke het niet komen.

Kees van der Dussen mocht zijn schaakkunsten vertonen tegen Els Creutzberg. In het middenspel wist Kees materiaal te winnen, maar het duurde tot in het verre eindspel voordat Els zich eindelijk gewonnen gaf.

Fred Post en Joop de Feijter speelden een boeiende partij. Na een gelijk opgaande opening wist Joop in het middenspel materiaal te winnen, waarna hij uiteindelijk de partij vakkundig naar zich toe kon trekken.

Gedetailleerde informatie over de stand en uitslagen kunt u vinden op onderstaande links:

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.