Eerste team De Cirkel zwaar onderuit tegen HSG 1

Het eerste schaakteam van De Cirkel speelde dinsdag 7 januari de vierde speelronde in de 1e klasse SOS-competitie. Tegenstander was HSG 1 uit Hilversum. Op voorhand was al voorspeld dat het een zware kluif zou worden voor de Cirkelaars om punten te pakken. De gemiddelde speelsterkte van de tegenstander ligt dan ook 200 punten hoger dan die van de thuisclub.

De uitslag weerspiegelde precies dat verschil in speelsterkte. Daar waar op alle borden goed werd geschaakt door De Cirkel, zie je uiteindelijk toch dat aan het eind het resultaat in het voordeel van de tegenstander komt te liggen. Je zou kunnen zeggen dat elke zet van de tegenstander gemiddeld genomen iets beter is dan een zet van een Cirkelspeler.

De Cirkel ging dan ook zwaar onderuit in dit duel en verloor met 1-7. Alleen Ben Zee aan bord 8 wist zijn partij van begin tot eind gedegen naar winst te spelen. De volgende ronde moet de Cirkel de eer redden door in de derby tegen de Edese schaakvereniging (ESV) de winst te pakken!

Uw teamleider en verslaggever

Anne Postma

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.