Louis van der Vos nieuwe koploper bij 50 plussers

Op maandagmiddag 13 januari werd de tweede ronde bij de 50 plussers gespeeld. Allereerst was er een hartelijk welkom voor nieuwkomer Hans Jorna. Louis van der Vos is door zijn winstpartij de nieuwe koploper, gevolgd door Kees van de Voort en Ben Verduyn, die beide ook wisten te winnen..

Louis van der Vos wist met zwart een zwaar bevochten zege te behalen op Klaas van der Wal. In het middenspel had Klaas de betere stelling en wist hij met dubbele torens een aanval te openen op de koningsvleugel van Louis. Volgens insiders had Klaas niet de juiste voortzetting, waarna Louis zich uit de dreiging kon ontworstelen. In het eindspel wist Louis zelfs het tij te keren en stuurde Klaas met lege handen huiswaarts.

Oud kampioen Herman van Scherrenburg had de grootste moeite met Alex de Roovere. In het eindspel bood Herman remise aan, wat na later bleek niet door Alex was gehoord. In een praktisch gelijke stelling ging Alex door de vlag heen en moest dus een puik gespeelde partij met een nederlaag bekomen.

De met wit spelende Ben Verduyn zette Anneke Liefkens vanaf het begin onder druk, met twee paarden zette Ben de aanval in welke twee vorken opleverde en ook het verlies voor Anneke betekende.

Kees van Heerikhuize mocht het met wit opnemen tegen Kees van de Dussen. In een boeiende partij verspeelde wit in het middenspel zijn dame tegen twee torens. Nog niets aan de hand als zijn stukken positioneel wat beter hadden gestaan, nu was het zwart die het initiatief nam en de partij bekwaam naar een overwinning speelde.

Hans Pasveer en Eip Jansen speelden een gelijk opgaande partij, in het middenspel wist Eip een pion te winnen en de verwachting was dat hij deze pluspion wel zou gaan verzilveren. In het eindspel echter won Hans een pion terug, Beide schakers hadden nog een toren en drie pionnen. Hans wist nog een pion van Eip te winnen, maar eeuwig schaak en/of zetherhaling was onontkoombaar, dus werd tot remise besloten.

Fons de Kort maakte het kampioen Kees van de Voort heel moeilijk, pas in het verre eindspel wist Kees de moe gestreden Fons aan zijn zegekar te binden.

Hans Meijer tuinde in een oude gewoonte, door al snel zijn dame te verspelen. Tegenstander Remy Mouthaan wist wel raad met deze meevaller en nam de volle buit mee naar huis.

Nieuwkomer Hans Jorna en Els Creutzberg speelden een leuke en spannende partij. Beide hadden kleine winstkansen, maar met de uiteindelijke puntendeling waren beide tevreden.

Gedetailleerde informatie over de stand en uitslagen kunt u vinden op onderstaande links:

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.