Megi, Kelvin, Friso en Leo opnieuw kampioen met Callunaschool

De Cirkelaars Megi Shirikov, Kelvin Ma, Friso Smelt en Leo Ma schrijven geschiedenis, door met hun relatief kleine school, opnieuw het basisschool schaak kampioenschap te winnen.

In vergelijking met vorig jaar misten ze Alexander Ivanov en Jarik Shirokov (beide naar een andere school), zou dit nieuwe team de hoge verwachtingen kunnen waar maken? Zie onderstaand het verslag.

Op woensdagmiddag 22 januari was het eindelijk weer zover!

Het jaarlijks basisschool kampioenschap schaken voor Bennekom en Ede georganiseerd door de BSV.

Gezien het grote aantal deelnemers, maar liefst zestien teams hadden zich aangemeld, blijkt wel dat de schaaksport in de lift zit. De deelnemers werden na loting verdeeld over twee poules en moesten elk 5 partijen spelen. In poule A won het team  van de Callunaschool  alle 5 de partijen, met maar liefst 19 bordpunten. Alleen Megi aan bord 1 moest tegen clubgenoot Tarek Bouwmeester (uitkomend voor De Lettertuin) één keer haar tegenstander feliciteren.

In de eerste kruisfinale (ronde 6) moest de Callunaschool de degens kruisen met De Caleidoscoop, met een 4-0 overwinning liet het team zien dat ze in topvorm zijn en plaatsten ze zich voor de finale.

In de finale (ronde 7) was de sterke Alexanderschool uit Bennekom de tegenstander. Na een boeiende ontmoeting wisten ze ook deze school met een 4 – 0 overwinning aan hun zegekar te binden.

Opnieuw basisschoolkampioen schaken! De enorme wisseltrofee mag een jaar lang op hun school te pronk staan.

Samen met de Alexanderschool en De Wingerd (beide uit Bennekom) heeft de Callunaschool zich geplaatst voor de twee halve finales van het OSBO kampioenschap, deze worden gehouden op 21 maart in De Open Hof, het denksportcentrum van De Cirkel.

Er waren drie spelers die een 100% score wisten te behalen, Kelvin, Friso en Leo. Omdat Kelvin aan het hoogste bord speelde mocht hij de beker voor topscoorder mee naar huis nemen.

Ook ontvingen de kanjers van de Callunaschool een meer dan verdiende gouden medaille.

Alle deelnemers ontvingen een mooi herinneringsplaatje. De fijne schaakmiddag, die zeer goed georganiseerd was door de BSV, werd afgesloten met een dankwoord en een applaus voor wedstrijdleider Hotze Tette Hofstra en alle vrijwilligers.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.