Nieuwkomer Gert Sleeuwenhoek geeft visitekaartje af bij 50 plussers

Op maandagmiddag 27 januari werd de vierde ronde bij de 50 plussers gespeeld. Allereerst was er een hartelijk welkom voor onze nieuwe 50 plusser Gert Sleeuwenhoek.

Dat niet alleen zijn collega’s maar ook hijzelf blij was dat hij weer present is bij het schaken bleek uit de consumptie die we mochten ontvangen van Jelle Bottema.

In de vierde ronde gingen twee favorieten voor de mogelijke eindzege, Kees van de Voort en Ben Verduyn, hard onderuit. Beide mannen moeten uit een ander vaatje gaan tappen als ze zich weer in de titelstrijd willen gaan mengen.

Nieuwkomer Gert Sleeuwenhoek mocht het in zijn eerste partij opnemen tegen Hans Jorna. Na een boeiende partij mocht hij bij zijn debuut de volle winst mee naar huis nemen.

Ben Verduyn heeft het altijd lastig tegen zijn bestuur collega Louis van der Vos. Vanaf de opening liep Ben achter de feiten aan, in het middenspel verloor hij een paard en werd het een kansloze missie. Na nog wat te hebben geprobeerd was opgave de enige mogelijkheid. Louis is door deze zege weer koploper.

De partij tussen Kees van de Voort en Tom Smit liep heel anders, in het eindspel stond er een ingewikkelde stand op het bord en het was de grote vraag wie de juiste voorzetting zou vinden. Zover kwam het echter niet want Kees pakte een “giftige” pion, waarbij hij zijn dame en dus ook de partij verspeelde.

Kees van der Dussen is er volop op gebrand om deze competitie minimaal in de top drie te eindigen. Slachtoffer van zijn dadendrang werd vandaag Joop de Feijter. Ondanks fel verzet van Joop was de aanvalsdrift van Kees niet te beteugelen, een dik verdiende winst voor Kees, die na deze winst is gestegen van de tiende naar de zesde plaats.

Klaas van der Wal is deze competitie ijzersterk begonnen, ook in de partij van vandaag tegen oud-kampioen Herman van Scherrenburg liet Klaas niet over zich heen lopen, pas in het eindspel wist Herman een pion te winnen, welke hij heel knap uitspeelde naar winst.

Kees van Heerikhuize stond voor vandaag op de laatste plaats, een plek waar hij zeker niet thuis hoort. Zijn tegenstander Fred Post wist bij voorbaat dat het zeer zware middag voor hem zou gaan worden. Fred probeerde het nog wel, maar moest al snel zijn meerdere erkennen in Kees.

Dat Peter Jonker een kandidaat voor de top drie is bewees hij ook vandaag, door in een mooie partij Jelle Bottema aan zijn zegekar te binden. Peter staat door deze winst nu op de vijfde plaats, maar zijn aspiraties zijn bekend, hij wil meer!

Eip Janssen wist met zwart in het middenspel tegen Alex de Roovere licht materiaal te winnen. Dit materiële voordeel speelde hij knap uit naar winst.

Fons de Kort en Els Creutzberg maakten er een waar spektakelstuk van. Beide maakten fouten en hadden ook beide winstkansen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek Fons uiteindelijk de terechte winnaar.

De enige puntendeling van de dag kwam op naam van Remy Mouthaan en Anneke Liefkens. De twee toverde in het eindspel een bizarre stand op het bord, waarbij je je alleen kon afvragen, hoe die zo tot stand zou zijn gekomen. Remise was dus de terechte uitslag.

Gedetailleerde informatie over de stand en uitslagen kunt u vinden op onderstaande links:

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.