Tim Evendijk terug in de top tien van interne competitie

Op 28 januari werden naast ronde 19 ook de kwartfinales van de beker gespeeld. Zeven spelers uit de top tien kwamen uit in deze kwartfinales en kregen derhalve tweederde punt voor de interne competitie. De enige ontmoeting tussen twee top tien spelers was die tussen Jim Pronk en Marnix Lukasse. Tim Evendijk is na ronde 19, ten koste van Marnix Lukasse, weer terug te vinden in de top tien.

De ontmoeting tussen Tim Evendijk en Anton Spronk kende een bizarre opening, die zelden op het schaakbord is terug te vinden. In de complexe en gelijk opgaande partij, die veel bedenktijd van beide spelers eiste, was het Anton, die mede onder tijdsdruk in het eindspel een iets minder goede zet deed en daardoor moest opgeven.

Jim Pronk deed goede zaken door Marnix Lukasse te verslaan. In het middenspel had Jim lichte materiƫle achterstand, maar hij wist de kansen in het eindspel te keren en uiteindelijk zag Marnix er geen brood meer in en gaf op. Jim stijgt door deze winst van de vijfde naar de vierde plaats en een plaats in de top drie ligt binnen handbereik..

De met zwart spelende Hans van de Weteringh deed in de middenmoot goede zaken door Tom Smit aan zijn zegekar te binden. In een boeiende en spannende partij wist Hans het in het middenspel veroverde pionnetje te verzilveren.

Koploper bij de maandagmiddag groep Louis van der Vos staat bekend om zijn degelijke spel, zijn opponent van vandaag Dick Wenning had de hele dag zitten te bedenken hoe hij zijn tegenstander te grazen kon nemen. De oplossing was openen met G4, de zwarte loper werd klem gezet en zwart werd opgezadeld met een dubbelpion. De druk op de zwarte koningsvleugel werd steeds dreigender en Louis kon niet anders dan de strijd staken.

Met een gesloten Siciliaanse opening probeerde Pim Eimers de geroutineerde Sebo Nienhuis te verschalken. Sebo viel aan met loper op C5 waardoor torenverlies voor Pim niet meer te voorkomen was. Na geforceerde ruil van de overgebleven stukken bleef Sebo een toren voor en Pim was gedwongen op te geven.

Dat Thijs Postma een schaker is die nooit opgeeft bleek in zijn partij tegen Floris Ros. In het eindspel had Thijs alleen nog zijn koning, terwijl Floris naast zijn koning nog een dame, een toren, een paard en een loper had. De gemiddelde schaker had al lang opgegeven, maar Thijs hoopte op een pat, helaas voor hem liet Floris het niet zover komen.

Jongeling Nestor Shirokov is aan een sterk seizoen bezig. Naast het winnen van diverse jeugdtoernooien, staat hij ook zijn mannetje in de interne competitie. Vandaag wist hij alweer zijn achtste overwinning te behalen, dit keer werd de ervaren Leo Lukasse het slachtoffer.

Gedetailleerde informatie over de stand, uitslagen en ELO kunt u vinden op onderstaande links:

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.