Alfred Gaasbeek stoomt op naar de achtste plaats

De één en twintigste ronde van de interne competitie, gespeeld op 11 februari, bestond uit een beperkt programma omdat zowel het eerste als derde team van De Cirkel extern speelde. In de top tien waren er relatief weinig veranderingen. Alfred Gaasbeek klimt van de negende na de achtste plaats en Ruben de Vries vinden we ten koste van Marnix Lukasse weer terug in de top tien. De overwinningen van Nestor Shirokov en Fedde Kingma mogen we best verrassend noemen.

De ontmoeting tussen Frank van Wijngaarden en Marnix Lukasse werd een prooi van de jongeling. Marnix kon vrede hebben met het verlies. Commentaar van Marnix was duidelijk ” aan het schaakniveau van dit schaaktalent kan ik voorlopig niet tippen”.

Alfred Gaasbeek wist de geroutineerde Tom Pronk aan zijn zegekar te binden. In het eindspel dwong Alfred met een penning torenruil af, waardoor zijn paard een paar pionnen kon veroveren. Tom zag in dat verder spelen een hopeloze missie zou gaan worden en gaf op.

Fedde Kingma is aan een ijzersterke reeks bezig. In de Engelse opening verslikte Kees van Dijk zich in een verkeerde afruil waardoor Fedde volop op de aanval kon spelen. Door een paar vervelende schaakjes veranderde de witte stelling van Kees in een puinhoop. Opgeven was het enige wat hem resteerde.

In de ontmoeting tussen Kees van der Dussen en Nestor Shirokov ontstond er in het middenspel een heel complexe stelling. Kees veroverde een pionnetje en hij leek op weg naar een overwinning. In het eindspel hadden beide spelers nog een dame, daarentegen had Kees ook nog twee pionnen. De poging van Kees om de dames af te ruilen mislukte faliekant en Nestor pakte alsnog de volle winst.

Robert Degenhart wist in een knap gespeelde partij de volle buit te pakken tegen Frans van der Veer.

De ontmoeting tussen Eip Jansen en Hans de Groot, twee oudgedienden die al menig keer met elkaar de degens kruisten, eindigde na een boeiende schaakpartij in een terechte puntendeling. Beide matadors legden zich tevreden neer bij dit resultaat.

Gedetailleerde informatie over de stand, uitslagen en ELO kunt u vinden op onderstaande links:

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.