De Cirkel 3 op titelkoers in SOS competitie

Het derde team van De Cirkel heeft in de vijfde ronde van de SOS competitie, gespeeld op 11 februari, een knappe overwinning van 5,5 – 2,5 weten te behalen op SMB 3 uit Nijmegen. Door deze winst staat De Cirkel op een gedeelde eerste plaats en met nog twee ronden te gaan is een kampioenstitel zeker geen utopie.

Aan bord 1 vergaloppeerde Jim Pronk zich in het middenspel tegen de sterke Lucas de Jong (rating 1657), in een beter stelling verloor Jim een toren en snel daarna ook de partij.

Ruben de Vries wist als eerste Cirkelaar van de avond aan bord 2 de volle buit te pakken. In een goed gespeelde partij tegen Peter Groeneveld zette Ruben de toon, voor na later bleek, een zeer succesvolle avond.

Aan bord 3 had Tim Evendijk de grootste moeite met zijn tegenstander Frans Drummen. Tim bleef tot in het eindspel geconcentreerd en zonder foutjes spelen, wat hem uiteindelijk de verdiende winst opleverde.

Dick Wenning deed aan bord 4 niet meer dan zijn plicht als teamleider door tegenstander Isai Zorlu aan zijn zegekar te binden.

Stijn Kappert speelde aan bord 5 tegen Marinus Mulders een gelijk opgaande partij. In het eindspel zag Stijn geen winstkansen en bood remise aan, welke door zijn tegenstander werd geaccepteerd.

Aan bord 6 speelde Jasper de Rijk een puike partij tegen Paul van Deemen. Een optimaal geladen en secuur spelende Jasper verhoogde gaandeweg de partij de druk op de koningsvleugel, met als resultaat dat zijn tegenstander in het eindspel het nutteloze van verder spelen inzag en opgaf.

Pim Eimers had aan bord 7 een zware avond. Zijn tegenstander Eline Koch speelde met wit een aanvallende partij. De ene dreiging na de andere volgde, gevolg al snel stuk verlies en meer dan capituleren zat er voor Pim niet in.

Ben Verduyn moest aan bord 8 alles uit de kast halen tegen Erik Kastermans. In het middenspel had de speler van SMB de betere stand, Ben bood remise aan, welke terecht door Erik geweigerd werd. In het eindspel keerden de kansen, mede door enkele minder goede zetten van Erik, pakte Ben het initiatief, won een toren en mocht kort daarna de felicitaties van zijn tegenstander in ontvangst nemen.

 

Op 19 maart wordt de zevende ronde afgewerkt tegen ASV 8, waarna op 30 maart in de slotronde (bij UVS) de degens gekruist moeten worden met het tweede team van Velp.

Het team van De Cirkel 3 heeft alles nog in eigen hand, maar het zal een hele zware dobber worden om de fel begeerde titel binnen te halen.

Teamleider Dick Wenning heeft beloofd dat hij bij een kampioenschap, onder andere een kar door Ede, grootschalig zal uitpakken.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.