Joren Mulder eerste online rapid winnaar

Het is altijd weer spannend hoe een nieuw idee uitpakt! De ingrediënten voor een succes zijn aanwezig. Men wil schaken tegen een clubgenoot maar gezien de omstandigheden kan het niet. Dus hebben de leden van De Cirkel, dankzij Dick Wenning en naar een idee van Eip Janssen, hun toevlucht gezocht op het internet om voor de eerste keer in de clubgeschiedenis een online rapid toernooi te gaan spelen.

Dinsdagavond 17 maart waren 12 spelers online aanwezig om met elkaar de degens te kruisen. Het is niet alleen een partijtje spelen, maar je kunt ook meekijken met de andere partijen. De winnaar van de eerste editie werd Joren Mulder (vriend van Femke van Kampen) met 4,5 uit 5.

Op de tweede plaats eindigde Dominic van Dijk met 4 uit 5. De top drie werd gecomplementeerd door Jan Willem van Kinkel met 3,5 uit 5. Jeffrey van Swieten, ook oud-leden van De Cirkel mogen natuurlijk meedoen,  eindigde samen met Jim Pronk op een gedeelde vierde plaats. Peter Jonker, van de 50 + groep, werd zesde met 2,5 punt.  Henry van den Brink en Marnix Lukasse eindigen op een gedeelde zevende plaats met 2 punten. Met 1,5 uit 5 eindigden Eip Janssen, Anne Postma en Dick Wenning op een gedeelde negende plaats. De twaalfde plaats was voor jeugdspeler Koen van Wijngaarden.

Kijk voor de gedetailleerde uitslag op :https://www.chess.com/tournament/live/corona-1160094

We kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op deze primeur bij De Cirkel en hopen dat volgende week dinsdag om 20.00 uur nog meer Cirkelaars present zullen zijn.

Je kan je één uur van te voren aanmelden op : https://www.chess.com/live#t=1160760

Onderstaande afbeelding geeft een impressie van het meekijken, hierdoor heb je meer informatie over hoe alle spelers er echt voor staan.

Daarnaast kan je de zet voorspellen die een speler mogelijk kan gaan doen en kun je bij een eventuele analyse van de partij erover mee praten.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.