Ben Zee en Martijn Bakker winnaars op 2 juni bij online schaken

Dinsdagmiddag

Ondanks het schitterende weer mochten we op 2 juni voor de 9e ronde toch 10 schakers verwelkomen. Met een score van 2,5 uit 3 werd Ben Zee winnaar en stoomt hij in het tussenklassement, ten koste van Arno Braam, op naar een tweede plaats. Ben wist koploper Peter Jonker te verslaan, dus dat beloofd de komende zes weken nog veel spanning. Arno Braam werd tweede met 2 uit 3 en Peter Jonker werd, eveneens met 2 uit 3, derde.

Tussenstand na 9 ronden, top is iets nog iets dichter naar elkaar opgeschoven.

  1. Peter Jonker           74,07%
  2. Ben Zee                  66,67%
  3. Arno Braam            64,81%

Dinsdagavond

Ondanks het zwoele avondweer bonden 25 schakers met elkaar de strijd aan. Winnaar Martijn Bakker deed pas voor de vierde keer mee, maar wist wel de twaalfde ronde op zijn naam te zetten. Met een mooie score van 4,5 uit 5 liet hij de ESV’ers Sjoerd Meijer en Willem Slagter, die beide 4 uit 5 haalden, achter zich. De favoriet voor de twaalfde ronde, Jan Pijkeren, viel met een score van 3,5 uit 5 net buiten de prijzen.

Ondanks dat de scholen weer zijn begonnen waren er opnieuw drie jeugdspelers present. Bram Feenstra, Alexander Ivanov en Korstian Hoogeveen komen wat schaakervaring betreft nog iets te kort, maar hun enthousiasme is daarom niet minder. Bram haalde in de twaalfde ronde 2 punten, Alexander 1,5 en Korstian moest zich tevreden stellen met 0,5 punt. We hopen dat ze ook de komende zes ronden mee kunnen doen.

         

Na 12 speelronden is de tussenstand:

  1. Willem Slagter           70,00%
  2. Edwin Groen              65,00%
  3. Jef van Swieten         64,55%

Onderstaande link alle resultaten van dinsdagavond 2 juni:

https://www.chess.com/tournament/live/cirkeldinsdagavond-1243984

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.