Cirkel 2 wint ook de tweede ronde in de SOS competitie

Ook In de tweede ronde, gespeeld op 19 november, behaalde ons tweede team een mooie en verdiende overwinning op Zevenaar 2. Door deze winst staat het team van De Cirkel voorlopig op de eerste plaats. Op 6 december staat de derde ronde op het programma, tegen Velpse Schaakvereniging 3J.

Teamleider Tom Smit aan bord 5 had maar een heel kort schaakavondje, zijn tegenstander Willy Veldkamp (rating 1544) werd binnen een half uur tot overgave gedwongen. Na later bleek een cruciale winst, omdat de overige zeven partijen in remise eindigden.

Fedde Kingma speelde met wit aan bord 6 tegen Jos Aalberts. Na een Engelse opening stond er in het middenspel een praktisch gelijke stand op het bord. Jos Aalberts bood remise aan, welke door Fedde werd geaccepteerd.

Marnix Lukasse mocht het aan bord 3 opnemen tegen Edzard Bosch van Rosenthal, gezien zijn rating van 1635, één van de sterkste spelers van Zevenaar. Na een mooie partij zat er voor beide spelers niet meer in dan een puntendeling.

Leo Lukasse volgde aan bord 4 het voorbeeld van zijn zoon. Gezien de rating van zijn opponent Daan Wijnholts (1597) een resultaat waar hij met tevredenheid op terug mag kijken.

Aan bord 8 leek Femke van Kampen tegen Menno Verbakel tegen een nederlaag aan te lopen, ze bleef echter geloven in een goede afloop. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken werden ook in deze ontmoeting de punten gedeeld.

Egbert Aalbers speelde aan bord 2 tegen Yanninck te Pest, met een rating van 1760 een tegenstander die je niet mag onderschatten, een zeer sterke partij. De uiteindelijk overeengekomen remise was dik verdiend.

Aan bord 1 deed Anton Spronk wat we van hem mogen verwachten, minimaal een remise behalen. In Jeroen van der Poel had hij een tegenstander van kaliber en Anton moest tot op de bodem gaan om de puntendeling uit het vuur te slepen.

Alles hing af van de laatste partij tussen Kees van der Dussen en Peter van der Poel. Met de wetenschap dat Kees in het eindspel wanneer tijdsdruk en vermoeidheid gaan meespreken, nog wel eens een steekje laat vallen, bleef het tot het einde zeer spannend. Kees sloeg, ondanks lichte materiële achterstand, een remise aanbod af en zijn teamgenoten hielden hun hart vast. Kees bleef echter geconcentreerd en zag zelf na korte tijd ook dat een puntendeling het meest haalbare voor hem was. Tot grote opluchting van het team, hierdoor was de zege veilig gesteld.

Resumé: de reserves van De Cirkel hebben als enige van de drie teams van De Cirkel de eerste twee ronden weten te winnen. Over een eventueel kampioenschap durven we nog niet te dromen maar ons team is wel op de goede weg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.