Concurrentie profiteert niet van afwezigheid nummers 1 en 2 bij de 50 plussers

In de elfde ronde, gespeeld op 18 november, verzuimden de concurrentie te profiteren van de afwezigheid van Kees van de Voort en Tom Smit.

Ben Verduyn speelde tegen Kees van Heerikhuize een aanvallende partij, maar kon niet de beslissende aanval vinden. In een praktisch gelijke stand had Kees een pluspion, maar stond Ben positioneel iets beter en hij had veel meer bedenktijd. De door Ben aangeboden remise werd mede door tijdsdruk aangenomen. Bij de analyse bleek dat Kees waarschijnlijk zou hebben gewonnen.

Verrassend was de overwinning van Joop de Feijter op Louis van der Vos. Louis, herstellende van de griepje, zag een ontketende Joop, die vandaag als motto had, de aanval is de beste verdediging. In middenspel miste Joop tot opluchting van Louis een mat in twee, en leek Louis alsnog op weg te gaan naar puntendeling. Niet veel later pakte Joop met een ingenieuze stikmat alsnog de verdiende overwinning.

Misschien wel de verassing van de dag was de winst van Klaas van der Wal tegen Jelle Bottema. In een mooie en gelijk opgaande partij wist Klaas in het eindspel Jelle te verschalken.

Hans Pasveer had weinig moeite met Hans Meijer, toen laatstgenoemde zijn dame verspeelde.

Anneke Liefkens en Alex de Roovere speelden een leuke partij, lange tijd kon het kwartje beide kanten opvallen, maar in het eindspel deed Anneke een paar minder goede zetten, waar Alex optimaal van profiteerde.

Remy Mouthaan speelde een ijzersterke pot tegen Els Creutzberg, vanaf de opening nam Remy het initiatief en veroverde stuk naar stuk. Els zag dat het een minder succesvol middagje zou gaan worden en gaf op.

Dat er bij de vijftig plussers geen cadeautjes worden weggegeven bleek wel bij de partij tussen de jarige Fons de Kort(uitgelichte foto rechts) en Fred Post. Fred zocht met succes direct de aanval, waarna Fons al snel in materiaal ver achter stond. Fons vocht tot het uiterste terug, maar Fred kende geen pardon met de jarige en nam de verdiende winst mee naar huis.

De meest cruciale partij van de middag werd die tussen Kees van der Dussen en Herman van Scherrenburg. Beide mannen gingen voor de volle winst en ontstond een spannende partij. In het pionnen eindspel kon Kees, met nog ruim vijf minuten op de klok, de winst naar zich toetrekken. Helaas voor hem ging hij mee in het tempo van de in tijdnood verkerende Herman en deed één minder goede zet, waarna remise onontkoombaar was. Een tevreden Herman (foto links)  liet een teleurgestelde Kees achter.

Gedetailleerde informatie over de stand en uitslagen kunt u vinden op onderstaande links:

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.