Lijstaanvoerder slaat bij de 50 plussers aanval op koppositie af

In de twaalfde ronde, gespeeld op 25 november, heeft Kees van de Voort (foto rechts) een ultieme aanval op zijn leiderspositie met verve afgeslagen. Ben Verduyn gaf voor aanvang al aan dat hij volop op de winst zou spelen, met wit nam hij het initiatief maar hij wist niet door de verdediging heen te breken. In het middenspel opende Kees een tegenaanval welke door Ben met moeite gepareerd kon worden. In een eindspel met ongelijke lopers en een pion meer voor Ben, werd door Ben alsnog geprobeerd de volle buit binnen te halen. Kees bood remise aan, welke niet aangenomen werd. Enkele zetten later zag Ben dat zijn missie om de expert in het pionnen eindspel te verschalken, niet zou gaan slagen. De uiteindelijke remise was de terechte uitslag van een zeer boeiende partij.

Met nog twee ronden te spelen (9 en 16 december) is Kees op weg om zijn eerste titel bij de 50 plussers binnen te slepen,

Tom Smit (foto rechts) mocht het opnemen tegen in de goede vorm verkerende Klaas van der Wal. Tom opende heel aanvallend en Klaas verdedigde ietwat passief en moest daarvoor in het middenspel de tol betalen. Door deze knappe en gedurfde overwinning stijgt Tom naar de tweede plaats.

Een heel interessante partij was die tussen Herman van Scherrenburg en Kees van Heerikhuize. Herman liep in de opening op tegen een dubbelpion. Nadat Kees kort had gerokeerd opende Herman met zijn pionnen een aanval op de koningsvleugel. Herman kon zelf niet meer rokeren, maar had wel het beste positionele middenspel, waarin hij een loper wist te winnen. Kees probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar moest uiteindelijk de vlag strijken.

De mooie partij tussen Jelle Bottema en Hans Pasveer was gelijk opgaand. Nadat de zware stukken van het bord waren verdwenen bood Jelle remise aan, welke door Hans werd geweigerd. Niet veel zetten erna zag ook Hans in dat er niet meer inzat dan een puntendeling.

Spannend was het ook in de partij tussen Alex de Roovere en Kees van der Dussen. Pas in het eindspel wist Kees zijn tegenstander op de knieƫn te krijgen.

Remy Mouthaan speelde weer ouderwets aanvallend tegen Anneke Liefkens. In het middenspel had Anneke geen vat meer op de aanvalsdrift van Remy en zag haar tegenstander met de volle buit naar huis gaan.

Hans Meijer en Fons de Kort vochten tegen elkaar een verbeten strijd uit. Beide hadden winstkansen, maar in het eindspel vergaloppeerde Hans zich en pakte Fons alsnog de winst.

Els Creutzberg trof de op papier veel sterkere tegenstander Louis van der Vos (foto links). Els probeerde een remise uit het vuur te slepen, maar zover liet Louis het niet komen. Een leuke en leerzame partij met een terechte winnaar.

Gedetailleerde informatie over de stand en uitslagen kunt u vinden op onderstaande links:

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.