Verrassende winst voor Gijsbert Nagel en Stijn Kappert

Op 19 november mochten we in de onderste helft van de interne competitie enkele zeer verrassende uitslagen noteren. Verantwoordelijk hiervoor waren Gijsbert Nagel en Stijn Kappert (foto links).

Vanwege de externe partij van Cirkel 2 was er een beperkt programma in ronde 12 van de interne competitie. Van de negen ontmoetingen tussen de top twintig spelers eindigden er maar liefst zes in remise. Anne Postma, Johan de Lange en Henry van den Brink waren door hun winst de spekkopers. Henry staat stevig op de eerste plaats, Anne steeg naar de achtste plaats en Johan vinden we nu terug op de twaalfde stek en een plaats in de top tien is voor laatstgenoemde binnen handbereik.

Koploper Henry van den Brink verstevigde zijn koppositie door in een mooie partij Albert Bootsman aan zijn zegekar te binden.

Ook Anne Postma pakte de volle winst, zijn tegenstander Dominic van Dijk maakt momenteel een iets minder succesvolle schaakperiode door en Anne maakte hier optimaal gebruik van. Een dik verdiende overwinning voor Anne, die hierdoor weer zicht heeft gekregen op de top drie.

Dick Wenning en Johan de Lange speelden een leuke en boeiende partij. Johan bleef geconcentreerd spelen tegen de onberekenbare Dick en wist in het eindspel de zege naar zich toe te trekken.

De strijd tussen Jan Willem Kinkel en Frank van Wijngaarden werd in het eindspel een zeer spannend secondespel, met voor beide minder dan een minuut op de klok. Beide spelers maakten geen fout en dus was de uiteindelijke puntendeling maar dan terecht.

Ben Verduyn mocht het opnemen tegen Ruben de Vries (foto links), met als inzet een plaats in de top tien. Ruben won in het middenspel een pion en leek op weg naar een overwinning te gaan. In het eindspel liep hij echter tegen een aftrek schaakje aan, waarna de materiële stand weer in evenwicht was. De door Ben aangeboden remise werd na enige aarzeling door Ruben geaccepteerd.

Bij Jim Pronk tegen Harold Boom kwam er na een evenwichtige opening een spannend middenspel op het bord, waar voor beide spelers leuke zetten inzaten. Zowel Jim als Harold maakte echter geen fout, zodat er voor allebei geen voordeel ontstond. Na afruil van de zware stukken werd remise overeengekomen.

Tim Evendijk en Ben Zee speelden een lange en boeiende partij. Nadat er in het eindspel een praktisch gelijke stand op het bord stond werd mede door de tijdsdruk tot een puntendeling besloten.

Stijn Kappert is aan een indrukwekkende reeks bezig. In de twaalfde ronde wist hij de geroutineerde Hans van de Weteringh in een heel snel gespeelde partij met een nederlaag huiswaarts te sturen. In het eindspel viel Hans aan, maar Stijn had met een mat in één hierop een meer dan passend antwoord.

Voor Gijsbert Nagel werd de twaalfde ronde, een ronde om nooit te vergeten! Al vanaf het begin van deze competitie is Gijsbert op zoek naar zijn eerste overwinning. Gezien zijn vooruitgang in het schaken moest dat een keer gaan gebeuren en Frans van der Veer werd in de twaalfde ronde het slachtoffer van zijn dadendrang.

De strijd tussen de twee jongelingen Thijs Postma en Nestor Shirokov, werd in het voordeel van laatstgenoemde beslist toen Thijs na een gevaarlijke aanval zijn dame verspeelde. Thijs zag in dat verder spelen geen zin had en gaf op.

Gedetailleerde informatie over de stand, uitslagen en ELO kunt u vinden op onderstaande links:

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.