Team Cirkel C1 ervaring rijker in Meesterklasse C van de KNSB

Ons C1 team heeft zich op de vierde en laatste speeldag (ronde 7 en 8), op 30 november, kranig geweerd. Aan het eind van opnieuw een leerzame schaak dag mochten we de balans opmaken. De helden van de C1 van De Cirkel hebben zich in de ijzersterke meesterklasse C van de KNSB, waarin de beste 20 teams van heel Nederland uitkomen, van hun sterkste kant laten zien. Ons team had veruit de laagste gemiddelde rating van alle twintig teams, dus elk positief resultaat was meegenomen. Met hetzelfde aantal matchpunten als de nummers zeventien en achttien zijn we uiteindelijk op een negentiende plaats geëindigd. Onze kanjers, Nestor Shirokov, Jonathan Karels, Boaz Wierper en Korstian Hoogeveen hebben al aangegeven dat zo ook volgend jaar weer van de partij willen zijn! Het bestuur en jeugdkader van De Cirkel zijn trots op jullie!

Hieronder een verslag van chauffeur en teamleider Jacob Karelse (vader van Jonathan) van de vierde speeldag.

Team C1 heeft ook op zaterdag 30 november weer hard gestreden in ronde 7 en 8 van het KNSB NK team schaken voor C-teams. Ze begonnen de dag op de 17e plaats, met 4 matchpunten en 10 bordpunten. In de zevende ronde werd gelijkgespeeld tegen Botwinnik C1 uit Zoetermeer. Nestor en Korstian, op bord 1 en 4, zetten een indrukwekkende pot neer en wisten hun tegenstander na een spannende strijd te verslaan. Nestor had voor deze winst maar liefst 105 zetten nodig! Boaz moest het op bord 3 helaas al snel afleggen. Jonathan weerde zich kranig op bord 2, maar verloor uiteindelijk.

Ronde 8 werd gespeeld tegen IJSKO C1 uit Rotterdam, een team met een teamrating van 700 hoger dan wij! De vier heren verkochten hun huid duur. Nestor en Korstian moesten het helaas al snel afleggen tegen hun tegenstanders. Boaz speelde een heel spannende wedstrijd waarin hij wisselend aan de winnende en verliezende hand was, uiteindelijk moest hij de vlag strijken. Jonathan wist een glanzende overwinning op zijn tegenstander neer te zetten. Uitslag:  IJSKO C1 – De Cirkel C1 3-1.

Tevreden en met een hele ervaring rijker keerde ons team tevreden huiswaarts, zij zijn gebrand op een revanche volgend jaar, want als het een beetje had meegezeten had er meer ingezeten.

           

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.