Laatste loodjes wegen zwaar met nog vier ronden voor de boeg

Maandagmiddag

Ben Zee heeft zijn opmars voort gezet door nu ook de elfde ronde, gespeeld op 15 juni, op zijn naam te zetten. Door deze winst heeft Ben de koppositie van Peter Jonker overgenomen. Herman van Scherrenburg legde met de mooie score van 2,5 uit 3 beslag op de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde met 2 uit 3 Hans de Groot. Eveneens met 2 uit 3 vielen Peter Jonker en Jan Hartsuiker net buiten de prijzen, zij werden respectievelijk vierde en vijfde. Op een zeer verdienstelijke zesde plaats eindigde jongeling Bram Feenstra met een knappe score van 1,5 uit 3.

Met nog vier ronden te gaan is de tussenstand van de top 5 na ronde 11:

  1. Ben Zee                                          73,33%
  2. Peter Jonker                                    72,73%
  3. Arno Braam                                     60,61%
  4. Hans de Groot                                 60,00%
  5. Herman van Scherrenburg              59,09%

Dinsdagavond

Martijn Bakker was in de veertiende ronde, gespeeld op 16 juni, oppermachtig. Met de 100% score van 5 uit 5 was hij meer dan de terechte winnaar. Hoe zou de eindstand zijn geweest als Jan Pijkeren en/of Frank van Wijngaarden present zouden zijn geweest? Hopelijk kunnen we in één van de laatste vier ronden ze alle drie tegelijk aan het werk zien. Heel verrassend werd Egbert Aalbers met een mooie score van 4 uit 5 tweede.

Ben Zee, niet alleen succesvol op de maandagmiddag, legde beslag  op de derde plaats met eveneens 4 uit 5. Jef van Swieten en Willem Slagter, beide met 3,5 uit 5 vielen net buiten de prijzen. De top drie na ronde 14 is ongewijzigd. Gaat een ESV’er dit online schaaktoernooi op zijn naam zetten? Over vier weken zullen we het weten.

De top 3 na ronde 14:

  1. Willem Slagter 70,91%
  2. Edwin Groen 64,17%
  3. Jef van Swieten 63,85%

Op onderstaande link alle resultaten van maandagmiddag 15 juni:

https://www.chess.com/tournament/live/maandagmiddaggroepcoronaschaak-15-juni-1254880

Op onderstaande link alle resultaten van dinsdagavond 16 juni:

https://www.chess.com/tournament/live/14e-dinsdagavond-corona-schaaktoernooi-de-cirkel-1254895

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.