Vijftiende ronde online schaken prooi voor Tim Evendijk

Maandagmiddag

Wat een vuurwerk en spanning op maandagmiddag 22 juni in de twaalfde speelronde. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek dat Arno Braam met 2,5 uit 3 de trotse winnaar was geworden.

Maar liefst vijf schakers scoorden 2 punten. Op grond van weerstandspunten is Peter Jonker tweede geworden en Herman van Scherrenburg derde. Net buiten de prijzen vielen Ben Verduyn, Hans de Groot en Ben Zee (ook allen ook 2 uit 3), ze werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde.

Met nog drie ronden te gaan is de tussenstand van de top 3 na ronde 12::

  1. Ben Zee                  72,73%
  2. Peter Jonker           72,22%
  3. Arno Braam             62,50%

 

Dinsdagavond

De vijftiende ronde, gespeeld op 23 juni, werd heel verrassend gewonnen door een ontketende Tim Evendijk. Tim begon de vijftiende ronde met een remise tegen Eip Jansen, maar toen Tim eenmaal op stoom was volgde er vier overwinningen (4,5 uit 5). Met name de partij in de vijfde ronde tegen Frank van Wijjngaarden speelde Tim ijzersterk en zijn winst was dan ook meer dan verdiend. Frank van Wijngaarden werd tweede met 4 uit 5 en Jan Pijkeren, ook met 4 uit 5, derde. Egbert Aalbers (vierde) en Ruben de Vries (vijfde) vielen met een score van 3,5 uit 5 net buiten de prijzen.

Met nog 3 ronden te gaan is de tussenstand van de top 5:

  1. Willem Slagter 70,00%
  2. Edwin Groen 63,85%
  3. Jef van Swieten 63,57%
  4. Egbert Aalbers 62,14%
  5. Ruben de Vries 60,00%

Ook Frank van Wijngaarden kan zich nog in de strijd melden voor de felbegeerde trofee, maar dan moet hij de laatste drie ronden wel meedoen om aan het minimaal vereiste aantal deelgenomen ronden te komen.

Op onderstaande link alle resultaten van maandagmiddag 22 juni:

https://www.chess.com/tournament/live/coronaschaak-maandagmiddag–1272536

Op onderstaande link alle resultaten van dinsdagavond 23 juni:

https://www.chess.com/tournament/live/coronaschaak-dinsdag-de-cirkel-ronde-15-1272545

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.