ESV’ers leiden de dans bij online schaaktoernooien van De Cirkel

Maandagmiddag

De 13e ronde op maandagmiddag 29 juni bracht gelukkig geen ongeluk, maar wel heel verrassende uitslagen. Maar liefst drie spelers eindigden met 2,5 uit 3 bovenaan. Op basis van weerstandspunten werd Eip Janssen eerste, Arno Braam tweede en Peter Jonker derde. De basis voor de overwinning van Eip Jansen was zijn winst op koploper Ben Zee, die door deze nederlaag de koppositie in het tussenklassement verspeelde aan Peter Jonker.

Met nog twee ronden te gaan zal de strijd om de eerste plaats gaan tussen Peter Jonker en Ben Zee. Voor de derde plaats zijn nog drie schakers in de race, Arno Braam heeft hiervoor de beste papieren, maar Hans de Groot en Herman van Scherrenburg zullen zeker nog een poging doen om in de top drie te eindigen.

De uitslag ronde 13 gespeeld op maandagmiddag 29 juni:

 1. Eip Janssen    2,5
 2. Arno Braam   2,5
 3. Peter Jonker   2,5

Tussen klassement top vijf na 13 ronden::

 1. Peter Jonker 73,08%
 2. Ben Zee 70,83%
 3. Arno Braam 64,10%
 4. Hans de Groot 60,61%
 5. Herman van Scherrenburg 57,69%

     

Lukt het Ben Zee nog om Peter Jonker van de eindzege af te houden?

Dinsdagavond

Jan Pijkeren wist de zestiende ronde, gespeeld op 30 juni, op zijn naam te schrijven. De score van 4,5 uit 5 is een zeer knappe prestatie, mede gezien het sterke deelnemersveld.

Met 4 uit 5 werd Frank van Wijngaarden tweede. Met een score van 3,5 uit 5 werd, op basis van weerstandspunten, Ruben de Vries derde. Eveneens 3,5 uit 5 scoorden Sjoerd Meijer, Edwin Groen en Anne Postma, zij werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde.

Bijzonder verrassend was de achtste plaats van jeugdspeler Jonathan Karels, een fantastische score van 3 uit 5. Hij liet drie gerenommeerde schakers in het stof bijten. Hein Bouwmeester, Ben Zee en Jim Pronk zullen zich nog eens achter hun oren krabben hoe dit kon gebeuren. Volgens de trainer van Jonathan, Kees van Dijk, heeft ons talent de laatste maanden heel veel progressie gemaakt en is hij optimaal gemotiveerd om aan het nieuwe seizoen te gaan beginnen.

Tussenstand klassement na 16 ronden en met nog maar twee ronden te gaan:

 1. Willem Slagter 68,46%
 2. Edwin Groen 64,29%
 3. Jef van Swieten 63,33%

     

Kunnen Edwin Groen en/of Jef van Swieten het Willem Slagter nog moeilijk maken in de laatste twee ronden?

Verdere kanshebbers mits ze de volgende twee keer mee doen, om zo de minimaal vereiste ronden te hebben deel genomen zijn Frank van Wijngaarden en Sjoerd Meijer.

Gaat Frank en/of Sjoerd nog roet strooien in de huidige top drie? Over twee weken zullen we het allemaal weten.

 

Op onderstaande link alle resultaten van maandagmiddag 29 juni:

https://www.chess.com/tournament/live/maandagmiddagschaak-corona-ronde-16-1287890

Op onderstaande link alle resultaten van dinsdagavond 30 juni:

https://www.chess.com/tournament/live/dinsdagavondschaak-corona–1287892

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.