Frank van Wijngaarden oppermachtig in online schaaktoernooi

De laatste en achttiende schaakavond in het corona tijdperk werd op 14 juli  gespeeld met eenentwintig enthousiaste schakers. Na een felle strijd op het virtuele schaakbord werd Frank van Wijngaarden winnaar met vierenhalve punten uit vijf partijen. Hij werd op de voet gevolgd door Jan Pijkeren met 4 uit vijf. Derde op basis van weerstandspunten werd Willem Slagter met 3.5 uit vijf. Wim hield Tim Evendijk van het podium die ook 3.5 punt scoorde. In de vierde ronde was er een mooi gevecht tussen Frank van Wijngaarden en Jan Pijkeren. Het werd een gevecht op het scherpst van de snede. Frank beheerste het eindspel net iets beter en won uiteindelijk het superspannend secondespel.

Het dinsdagavond corona schaaktoernooi is gewonnen door Cirkelaar Frank van Wijngaarden

Hij speelde exact de vereiste twaalf keer mee. Zijn score van 91,67 procent was de andere negenenveertig deelnemers te machtig. Hij haalde zes keer de maximale score van 5 punten en gaf geen enkele keer meer dan één punt weg. De eindzege is dan ook meer dan verdiend! Op 15 juli hebben Eip Janssen en Ben Verduyn de gewonnen trofee met bijbehorende oorkonde aan Frank overhandigd.

De enige die bij Frank in de buurt kwam was oud-Cirkelaar Jan Pijkeren. Hij kwam elf keer in actie en scoorde 84.00 procent. Eén deelname te weinig om in het eindklassement opgenomen te worden. Anders was hij tweede geworden.

Nu werd het podium naast Frank van Wijngaarden aangevuld met de ESV’ers Willem Slagter en Sjoerd Meijer op respectievelijk de tweede en derde plaats. Edwin Groen (ESV) en Jef van Swieten (oud-Cirkelaar)  waren vanaf het begin te zien in de top drie, maar moesten na de laatste ronde een stapje terug doen en genoegen nemen met respectievelijk een vierde en vijfde plaats.

Willem in actie, knappe 2e plaats.

Het eindklassement waarin alle spelers die minimaal twaalf keer meespeelden zijn opgenomen is als volgt:

 1. Frank van Wijngaarden 91,67%
 2. Willem Slagter 68,67%
 3. Sjoerd Meijer 67,50%
 4. Edwin Groen 65,00%
 5. Jef van Swieten 62,94%
 6. Egbert Aalbers 60,00%
 7. Ruben de Vries 59,29%
 8. Jim Pronk 54,44%
 9. Hans Thuils 50,67%
 10. Anne Postma 50,00%
 11. Ben Zee 48,82%
 12. Jan Hartsuiker 48,00%
 13. Jonathan Karels 38,00%
 14. Dick Wenning 37,78%
 15. Ben Verduyn 36,00%
 16. Jelle Bottema 31,54%
 17. Eip Janssen 29,44%
 18. Alexander Ivanov 22,50%

Op onderstaande link alle resultaten van dinsdagavond 14 juli:

https://www.chess.com/tournament/live/laatste-dinsdagavondcoronaschaaktoernooi-de-cirkel-1310918

De organisatie van het Corona online schaaktoernooi hoopt dat we vele schakers de afgelopen maanden met het initiatief via Chess.com naar genoegen van dienst zijn geweest. In totaal werden in achttien weken corona-schaak maar liefst 2205 partijen gespeeld via de digitale snelweg. Het was verheugend om te zien dat diverse ESV’ers, oud-Cirkelaars en met name ook enkele jeugdspelers van De Cirkel bijna wekelijks present waren.

We kijken er naar uit om weer op een “normale” manier, weliswaar met 1,5 meter afstand, het mooie schaakspel op te pakken. Zowel bij De Cirkel als de ESV gaan we begin september weer van start.

We wensen u allen een goede vakantie en hopen u begin september weer in goede gezondheid te mogen begroeten.

met vriendelijke (schaak) groet

Eip Janssen, Dick Wenning en Ben Verduyn

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.