Peter Jonker wint online schaaktoernooi 50 plussers

Op 13 juli vond de laatste en vijftiende ronde plaats van het online schaaktoernooi voor de 50 plussers. Zonder zelf mee te doen is Peter Jonker winnaar geworden van dit Corona online schaaktoernooi waaraan 50 plussers en jeugdleden van De Cirkel aan mee mochten doen. Gedurende vijftien weken werd er op de maandagmiddag via drie ronden van 20 minuten per persoon per partij gestreden om de felbegeerde trofee. Op 13 jullie hebben Eip Janssen en Ben Verduyn, de van een operatie herstellende, Peter Jonker de beker met bijbehorende oorkonde overhandigd.

Op een mooie tweede plaats is geëindigd Ben Zee en Arno Braam legde uiteindelijk beslag op de derde plaats.

Totaal hebben de afgelopen vijftien weken 19 schakers mee gedaan, tien schakers speelden het minimaal aantal van tien ronden om in het eindklassement te komen.

Meedoen, leuke pot schaken en als het kan ook nog wat leren was voor de meesten belangrijker dan winnen. Eén van de trouwste deelnemers was rode lantaarndrager Jelle Bottema, die volgens zijn eigen zeggen vele leuke partijen heeft gespeeld.

Eindstand na 15 ronden:

  1. Peter Jonker 73,81%
  2. Ben Zee 70,24%
  3. Arno Braam 63,64%
  4. Eip Janssen 62,50%
  5. Hans de Groot 60,61%
  6. Jan Hartsuiker 57,69%
  7. Herman van Scherrenburg 53,33%
  8. Ben Verduyn 42,86%
  9. Alex de Roovere 39,74%
  10. Jelle Bottema 29,49%

De vijftiende ronde op 13 juli werd gewonnen Ben Zee met een 100% score van 3 uit 3. Ben Verduyn werd verdienstelijk tweede met 2 uit 3. Ook 2 uit 3 haalden Arno Braam en Jan Hartsuiker, op basis van weerstandspunten werden zij gedeeld derde.

Op onderstaande link alle resultaten van maandagmiddag 13 juli:

https://www.chess.com/tournament/live/laatste-maandagmiddagcoronaschaaktoernooi-de-cirkel-1310916?round=1#pairings

De organisatie van het Corona online schaaktoernooi hoopt dat we vele schakers de afgelopen maanden met het initiatief via Chess.com naar genoegen van dienst zijn geweest. We kijken er naar uit om weer op een “normale” manier, weliswaar met 1,5 meter afstand, het mooie schaakspel op te pakken. Zowel bij De Cirkel als de ESV gaan we begin september weer van start.

We wensen u allen een goede vakantie en hopen u begin september weer in goede gezondheid te mogen begroeten.

Met vriendelijke (schaak) groet

Eip Janssen en Ben Verduyn

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.