Verrassingen in openingsronde interne competitie

Op dinsdag 8 september is de eerste ronde gespeeld van de interne competitie van het seizoen 2020/2021. Nadat voorzitter Anne Postma iedereen, in het bijzonder de nieuwkomers, welkom had geheten, werd nog kort even stil gestaan bij de genomen maatregelen met betrekking tot het coronavirus.  Zoals gebruikelijk speelden in de eerste ronde de spelers die in de bovenste helft van de eindstand van het vorig seizoen waren geëindigd tegen de spelers uit de onderste helft. Twee spelers wisten hun op papier sterkere tegenstander te verslaan, ook mochten we twee remises noteren. Al met al een boeiend begin van een hopelijk sportieve en spannende competitie.

Eerste grote verrassing van de avond was de winst van Thijs Postma op de winnaar van de runner-up trofee Dick Wenning. Thijs speelde een puike partij en was een meer dan verdiende winnaar.

De tweede verrassende uitslag kwam op naam van jeugdspeler Jonathan Karels (foto links). Jonathan heeft vorige week de overstap gemaakt van de jeugd  naar de senioren en hij gaf gelijk zijn visitekaartje af door de sterke Stijn Kappert aan zijn zegekar te binden.

Ook het resultaat van jongeling Koen van Wijngaarden (foto rechts) mag als bijzonder worden gekwalificeerd. Koen wist na een knap gespeelde partij routinier Hans van de Weteringh op remise te houden.

Jan Hartsuiker, vorig seizoen op de vijftiende plaats geëindigd, had de grootste moeite met de op de acht en dertigste plaats geëindigde Femke van Kampen. Na een boeiende en lange partij was de uiteindelijke puntendeling de terechte uitslag.

Nieuwkomer Willem de Wilde (foto links), bij de ESV een verdienstelijke top tien speler, wil ook bij De Cirkel in de top mee strijden. Floris Ros werd slachtoffer van zijn dadendrang en moest na een leuke partij met lege handen huiswaarts keren.

Kampioen Jim Pronk (foto links) maakte geen fout tegen Tom Smit en begon het nieuwe seizoen zoals van een kampioen verwacht mag worden.

Na ronde 1 is Ben Zee de trotse koploper, hij wist na een heel spannende partij de sterke Jan Willem Kinkel te verslaan. Na het benoemen als erelid kan voor Ben deze week niet meer stuk.

Enkele favorieten, hebben ondanks dat ze een relatief mindere tegenstander hadden, toch een hele zware avond gehad, zij mochten ver na elven ook het licht in de speelzaal uitdoen. Zo wist Anton Spronk pas in het verre eindspel, tegenstander Robert Degenhart aan zijn zegekar te binden. Ook Tim Evendijk beleefde een moeilijke avond tegen Ben Verduyn. Ben speelde met wit een aanvallende partij en had lange tijd het initiatief, maar moest in het eindspel uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Tim.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.