Jeugd van De Cirkel volop in beweging

Op dinsdag 6 oktober kregen maar liefst zes nieuwe jeugdleden hun eerste officiële schaak les. We heten Coen Helms, Dana Geurts, Belinay Pehlivan, Gersom Baan, Nynke Kiers en Hylke Kiers van harte welkom en we hopen dat ze fijne en leerzame periode bij De Cirkel mogen hebben. Alle zes hebben al zo’n basiskennis dat ze tegelijk mee kunnen doen met de interne competitie van de subgroep.

Het is overigens verbazingwekkend hoe iedereen, maar met name ook de jeugdleden, zich zo snel houden aan de maatregelen die gelden in verband met het coronavirus. Het blijven zitten tijdens de les en het schoonmaken van de schaakstukken wordt al als heel normaal ervaren.

Voor december staan de (proef)examens gepland, zoals het er nu naar uitziet gaat een record aantal jeugdleden een poging doen om een stappendiploma te halen.

Dat we bij het lesgeven de goede koers bewandelen bewijzen de jongelingen die sinds kort meespelen bij de senioren. Zowel Koen van Wijngaarden, Nestor Shirokov als Jonathan Karels staan op het punt om een plaats in de top tien te veroveren! Zij krijgen wekelijks nog extra les van trainer Tom Smit, het is duidelijk dat we hier te maken met leergierige talenten, waarvan we de komende jaren nog veel zullen horen.

Zit je momenteel op de basisschool (groep 3 of hoger) en heb je zin om ook te leren schaken, neem dan contact op met:

Robert Degenhart (robert.degenhart@upcmail.nl  –  06-027883767) of

Kees van Heerikhuize (k.vanheerikhuize@gmail.com – 06-53775019).

Zij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden die De Cirkel voor je heeft.

We hopen dat verdere maatregelen van hogerhand met betrekking tot het coronavirus achterwege blijven en dat we samen een fijn schaakseizoen mogen beleven.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.