Verrassende samenstelling top tien na vijfde ronde interne competitie

Alvorens op dinsdag 13 oktober de vijfde ronde van de interne competitie werd gespeeld was er de huldiging van bekerkampioen Dominic van Dijk. Naast de wisseltrofee mocht hij van voorzitter Anne Postma ook een blijvend aandenken in ontvangst nemen. Daarna was er aandacht voor de nieuwe maatregelen van het kabinet inzake het coronavirus. Aankomende week zal duidelijk worden welke consequenties dit voor De Cirkel zal hebben. Het bestuur zal zo spoedig mogelijk al haar leden hierover informeren. Hierna kon het schaakgeweld losbarsten. De vijfde ronde kende opnieuw een paar zeer verrassende uitslagen. Ook de samenstelling van de top tien na ronde vijf mag als verrassend worden gezien. Albert Bootsman op vier, Anton Spronk op vijf, de twaalfjarige Koen van Wijngaarden op zeven, Hans van de Weteringh op negen en Ben Zee op plaats tien.

De bekerfinalisten Dominic van Dijk en Harold Boom mochten ook in de interne competitie de degens met elkaar kruisen. De met wit spelende Dominic had wel het initiatief maar Harold had steeds de goede tegenzetten. Met de uiteindelijk overgekomen puntendeling hadden beide schakers vrede. Door dit resultaat blijft Harold in de tussenstand tweede en Dominic derde. Hun achterstand op de niet spelende koploper Frank van Wijngaarden is hierdoor wat kleiner geworden.

Albert Bootsman is aan een ijzersterk seizoen bezig. De met zwart spelende Albert wist na een spannende partij de sterke Jan Hartsuiker aan zijn zegekar te binden. De nog ongeslagen Albert is na drie overwinningen en twee remises terug te vinden op de vierde plaats.

Voor Anton Spronk geldt eigenlijk hetzelfde als voor Albert Bootsman. Ook hij is, na zijn knappe winst op Willem de Wilde, nog ongeslagen en staat nu op de vijfde plaats.

De twaalfjarige Koen van Wijngaarden is op weg om de revelatie van dit seizoen te worden. De met zwart spelende Koen wist na een spannende partij van zijn directe belager Nestor Shirokov te winnen. Nestor vergaloppeerde zich in de opening, iets wat hem eigenlijk nooit overkomt, en verloor een kwaliteit. Koen wist met secuur spel dit voordeel om te zetten in winst. Koen staat nu op de zevende! plaats en wellicht zal hij het komende weken een keer op moeten nemen tegen zijn broer Frank. Nestor staat nu zeventiende, maar gezien zijn schaaktalent zal het niet lang duren, alvorens hij zich gaat melden voor een plaats in de top tien.

Hans van de Weteringh en Jonathan Karels speelden een boeiende partij, beide spelers maakten geen fout, en de puntendeling was dan ook de terechte uitslag. Zowel Hans als Jonathan zijn nog ongeslagen en we vinden hen terug op respectievelijk de negende en elfde plaats.

Good old Ben Zee completeert de top tien na een meer dan verdiende zege op kampioen Jim Pronk. Volgens Ben is Jim duidelijk niet in zijn gebruikelijke vorm en kon hij de zege relatief eenvoudig binnen halen.

Eip Janssen en Jasper de Rijk speelden een zenuwslopende partij. De met zwart spelende Jasper zette een gevaarlijke aanval op, maar Eip wist deze op een mooie wijze te pareren. In het spannende eindspel had Eip zijn zenuwen en tijd beter onder controle en stuurde hij Jasper met lege handen huiswaarts. Eip staat door deze winst nu op een zeer verdienstelijk veertiende plaats.

Stijn Kappert had de grootste moeite om Gijsbert Nagel aan zijn zegekar te binden. In het eindspel maakte de vermoeide Gijsbert een paar foutjes waar Stijn optimaal van profiteerde. Gijsbert Nagel gaat met de week beter spelen, resultaat zal zich komende weken zeker een keer gaan uitbetalen.

Overige uitslagen:

Tom Smit – Femke van Kampen 1 – 0

Hans de Groot – Alfred Gaasbeek 0 – 1

Leo Lukasse – Ruben de Vries 0 – 1

Egbert Aalbers – Tim Evendijk 0 – 1

Robert Degenhart – Anne Postma 0 – 1

Pim Eimers – Jelle Bottema 1 – 0

In remise eindigden:

Tom Pronk – Marnix Lukasse, Fedde Kingma – Louis van der Vos en Ben Verduyn – Dick Wenning

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.