Anton Ebskamp verrast met gouden KNSB speld

Op 12 januari 2021 hebben Eip Janssen en Ben Verduyn, namens het bestuur van De Cirkel, Anton Ebskamp mogen verrassen met de gouden KNSB speld voor meer dan 50 jaar lidmaatschap van de KNSB.

Eind 2020 kreeg het bestuur een tip dat Anton wellicht in aanmerking zou komen voor deze speld, en al gauw bleek dat Anton al meer dan 50 jaar lid is van een bij de KNSB aangesloten schaakvereniging. Vanaf de oprichting op 15 juni 1982 heeft hij tot eind 1998 de functie van wedstrijdleider bij De Cirkel voor zijn rekening genomen. Hij heeft eind 1998 gezorgd voor een goede overdracht aan zijn opvolger Eip Janssen.  Als waardering is Anton toentertijd ook door De Cirkel benoemd tot erelid. Voordat hij zich inzette bij De Cirkel was hij onder andere lid van de ESV uit Ede en de Wageningse schaakvereniging. Vele jaren heeft Anton in Twente gewoond, maar toen hij enkele jaren geleden verhuisde naar Achterberg, werden de contacten met zijn oude schaakvereniging weer opgepakt. Eerst begon hij in de maandagmiddaggroep maar al gauw wist hij ook op de dinsdagavond de weg naar De Open Hof te vinden. Hij heeft zich toen verbaasd dat er nog zoveel Cirkelaars waren die hij kende uit de beginjaren. Eind 2019 liet de gezondheid Anton in de steek en moest hij helaas het schaken laten voor wat het was. Medio 2020 heeft hij het nog even geprobeerd bij de 50 plussers. Inmiddels heeft Anton een uitgebreid medisch dossier, maar gelukkig gaat het nu naar omstandigheden redelijk goed. Hij hoopt dat hij in de loop van 2021 weer het mooie schaakspelletje bij De Cirkel kan oppakken. Hij doet hierbij de groeten aan alle Cirkelaars, maar met name natuurlijk de oudgedienden, en wenst iedereen een gezond 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.