Bram en Yarik na twee ronden aan de leiding in de topgroep

Op dinsdagavond 14 september speelden onze jeugdschakers uit de topgroep de eerste twee ronden in de interne competitie. Een topgroep die door een paar opzeggingen geslonken is tot zeven talenten. Normaliter stromen jaarlijks enkele schakers door uit de subgroep, maar door het coronavirus is dat het laatste seizoen niet gebeurd. Wellicht kunnen er in de winterstop een paar schakers doorstromen zodat het aantal jeugdschakers in de topgroep weer wat groter is. Met ingang van dit seizoen spelen we met de topgroep op de avonden dat ze competitie hebben twee ronden. Spelers hebben een bedenktijd van 20 minuten per persoon per partij. Deze nieuwe opzet is op de eerste speelavond heel goed bevallen, zowel begeleiding als spelers waren enthousiast.

Omdat we met een oneven aantal zijn, is iedere ronde één speler oneven, hij krijgt dan voor de competitie 2/3 punt. Na de eerste twee ronden gaan Bram en Yarik met een 100% score aan de leiding. In de eerste volgende ronde zullen zij het tegen elkaar moeten opnemen.

In ronde1 was Timon Wierper oneven. Bram Feentra wist met een mooie mataanval Alexander Ivanov te verslaan. Tarek Bouwmeester pakte in een boeiende partij de volle winst tegen Elco Drijfhout. In de ontmoeting tussen Yarik Shirokov en Artem Malshenko, wist eerstgenoemde in het middenspel een loper en toren te winnen, waarna Artem de partij opgaf.

n ronde 2 was Artem Malashenko oneven, hij heeft een mooie en leerzame pot tegen trainer Ruben de Vries gespeeld. Bram Feenstra wist ook zijn tweede partij in de winst om te zetten, tegenstander Tarek Bouwmeester maakte het hem in het middenspel nog wel moeilijk maar uiteindelijk was de winst voor Bram dik verdiend. Timon Wierper verloor in het middenspel tegen Alexander Ivanov licht materiaal, waarna Alexander de partij redelijk eenvoudig naar zich kon toetrekken. De ontmoeting tussen Eelco Drijfhout en Yarik Shirokov kende in het middenspel een echt slagveld, waar Yarik met een loper voordeel wist uit te komen. Yarik snoepte daarna vakkundig pion na pion op en de volle buit was voor hem binnen.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.