De Cirkel 3 wint na enerverend duel van Het Kasteel 3

Op vrijdag 8 oktober wist het team van De Cirkel 3 een zwaar bevochten zege mee te nemen uit Wychen. Het team van Het Kasteel 3 werd met 3,2 tegen 2,5 verslagen. De ontmoeting kende een bizar slot waarbij de emoties bij enkele deelnemers hoog opliepen.

Aan bord 4 was het Robert Degenhart die als eerste de koning moest omleggen. Zijn tegenstander Robin Vossen opende met een kamikaze aanval, Robert veroverde in de opening twee pionnen en dacht al dat hij de volle buit mee naar huis zou gaan nemen.  De realiteit was echter anders, zijn tegenstander had door het pionnenoffer een open stelling en de koning van Robert kwam onder zware druk te staan. Robert sloeg een remise aanbod af omdat hij nog winstkansen zag, zijn tegenstander verhoogde de druk waarna  opgave niet meer te voorkomen was.

Stijn Kappert had aan bord 5 vanaf de opening het initiatief tegen Henk Jan Zwikker. Stijn wist na een mooie drievoudige aanval een stuk te winnen, waarna hij de partij vakkundig uitspeelde naar winst.

De sterke Raph Eijkenboom, rating 1416, had weinig moeite aan bord 3 met Ben Verduyn. Ben had duidelijk zijn avond niet en werd kansloos verslagen.

Aan bord 6 deed Pim Eimers het aanzienlijk beter. Hij zette zijn tegenstander Henk Peters direct onder druk, won in het middenspel een kwaliteit, waarna hij heel secuur de partij naar zich toe trok. Een meer dan verdiende overwinning voor onze jongeling.

Tussenstand na 4 partijen: 2-2.

Invaller Louis van der Vos trof aan bord 2 in John Hermans een sterke opponent (rating 1422). Louis verloor in het middenspel een pion en zijn tegenstander dacht de partij wel even te zullen afmaken. Eén van de kwaliteiten van Louis is dat hij het dicht schuiven van een stelling in het eindspel zeer goed beheerst. Zijn tegenstander werd bijna radeloos, dat hij geen opening kon vinden en moest uiteindelijk het remiseaanbod accepteren. Tegelijk bood hij aan zijn collega aan bord 1 Theo Willems zijn excuses aan, deze was in de veronderstelling dat  hij verloren had!

Kees van der Dussen speelde aan bord 1 een sterke partij. Zijn tegenstander Theo Willems deed echter niet voor hem onder. In het middenspel kwam Kees licht onder druk te staan waarna hij met een mooie paardenvork kon reageren. Verlies van kwaliteit, toren tegen paard, was voor Theo Willems onvermijdelijk. In de veronderstelling dat alleen winst Het Kasteel nog zou kunnen redden, gaf hij de partij op. Direct daarna hoorde hij dat de partij aan bord 2 in remise was geëindigd en dat doorspelen wel degelijk zin zou hebben gehad. Kees had hier allemaal geen boodschap aan en was meer dan tevreden met de volle buit die hij en daarmee ook het team mee naar huis kon nemen.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.